Į Europos Parlamentą išrinktas Petras Gražulis

Į Europos Parlamentą išrinktas Petras Gražulis
AA

Suskaičiavus visus balsus 2024 m. Europos Parlamento (EP) rinkimuose paaiškėjo, kad į EP važiuos šeši politikai, kurie anksčiau niekada nėra buvę europarlamentarais. Tarp jų – ir iš Seimo per apkaltą pašalintas Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų) lyderis Petras Gražulis.
 

Kiti naujokai - Paulius Saudargas (Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai), Vytenis Povilas Andriukaitis (Lietuvos socialdemokratų partija), Aurelijus Veryga (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partija), Dainius Žalimas (Laisvės partija), Virginijus Sinkevičius (Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“)

Po žinios apie laimėtą mandatą Petras Gražulis neslėpė savo džiaugsmo ir dėkingumo žmonėms,  

„100% sakau - sako pažadą vykdysiu ir 50%savo atlyginimo kas mėnesį pravesiu. Tai noras man įrodyt, kad ne dėl pinigų einu. Man daug svarbiau, kad jūs pasitikėjot manim", - po rezultatų paskelbimo savo soc. paskyroje įkeltame video klabėjo P. Gražulis.

Portalas „Klaipėda, aš su tavim" primena, kad praėjusių metų pabaigoje P. Gražulis apkaltos būdu, dėl to, kad balsavo už kitą Seimo narį, buvo pašalintas iš Seimo. Tai jam užkirto kelią 10 metų kandidatuoti nacionaliniuose rinkimuose, tačiau dalyvauti EP rinkimuose jam ir toliau galima.

P.Gražulis vienintelis iš Lietuvos europarlamentarų neturi aukštojo išsilavinimo – buvo pradėjęs vadybos studijas KTU, bet jų nebaigė. Būdamas Seimo nariu, P.Gražulis ne kartą garsėjo įvairiais skandalais, taip pat pasisakymais prieš homoseksualius asmenis.