Į Klaipėdą atvyks per Lietuvą keliaujanti „Dizaino savaitė“

Į Klaipėdą atvyks per Lietuvą keliaujanti „Dizaino savaitė“
AA

„Dizaino savaitė“ jau 19 metų kviečia dizaino mylėtojus domėtis naujausiomis tendencijomis, inovacijomis, tvarumo standartų pokyčiais ir idėjomis net 7-iuose mūsų šalies miestuose. Birželio 3–9 d. vyksiančio festivalio programa stebina dalyvių gausa ir įvairove. Tai didžiausias „Dizaino savaitės“ festivalis per visą gyvavimo laikotarpį.

Visą savaitę, dieną ir naktį, sostinėje ir Lietuvos širdyje bus galima grožėtis daugybe Dizainovacija.lt vitrinų. Jose išvysite juvelyrikos dirbinių, drabužių, aksesuarų, baldų, šviestuvų ir kitų interjero detalių. Keliolika įmonių Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje pristatys dizaino ekspozicijas, kurias lydės renginiai, skirti interjero dizaineriams, architektams bei naujakuriams. „Dizaino savaitės“ dalyviai kvies į ekskursijas iš arčiau susipažinti su baldų bei tekstilės gamybos ypatumais. Net trijuose miestuose – Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje – festivalio lankytojai ir svečiai bus kviečiami apsilankyti įvairiose molio, gipso ir restauracijos dirbtuvėse.

KLAIPĖDA pristato menų sinergiją ir interjero dizaino tendencijas   

Klaipėdos technologijų mokymo centre dvi dienas vyks menų sinergija, o visą savaitę veiks Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto studentų paroda „VDA Graduation Show 2024“. Bažnyčių gatvėje įsikūrusiame Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre Emilija Globytė atidarys parodą „Kismas“, kurioje bus eksponuojami Vilniaus dailės akademijos Telšių fakultete sukurti dizaino objektai. Net penki interjero ir baldų salonai festivalio metu kvies susipažinti su naujosiomis kolekcijomis „ISTO interjero namai“, „MadamW“ ir „Kave Home“ salonai pristatys garsiausių Europos gamintojų naujienas, o lietuviškieji „Oaky Oak” originalių ąžuolo baldų  ir „Frevini“ ąžuolinio parketo gamintojai atskleis šios medienos grožį. Taip pat per  visą „Dizaino savaitę“ naujajame viešbutyje ir SPA komplekse „Michaelson“ turėsite galimybę išvysti pasauliniu mastu pripažintų stiklo menininkų iš Panevėžio Remigijaus Kriuko ir Indrės Stulgaitės-Kriukienės parodą „Pasimatymai“.

Visą renginių programą rasite čia