Pirmas rinkimų turas baigėsi: į antrą etapą išėję Klaipėdos kandidatai tarė padėkos žodžius

Pirmas rinkimų turas baigėsi: į antrą etapą išėję Klaipėdos kandidatai tarė padėkos žodžius
AA

Kovo 5 d. Lietuvoje vyko pirmasis savivaldybių merų ir tarybų rinkimų turas. Suskaičiavus rezultatus paaiškėjo, kad į Klaipėdos miesto antrąjį rinkimų turą pateko Arvydas Vaitkus (politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai“ ) ir Audrius Petrošius (TS-LKD).

Po bemiegės nakties, mat rezultatai paaiškėjo tik paryčiais, kandidatai pirmadienį neužmiršo rinkėjų ir savo socialiniuose tinkluose kreipėsi tardami padėkos žodžius.

Kaip teigė Arvydas Vaitkus: „vakarykščiai rinkimų rezultatai – tai tik pusiaukelė iki reikšmingų Klaipėdai darbų pradžios". Politinio komiteto „Ištikimi Klaipėdai“ lyderis vakarykštį rinkimų vakarą pavadino įtemptu ir dėkojo rinkėjams už palaikymą, kuris kandidato akimis tapo tikru indikatoriumi, kad Klaipėdai tikrai reikia pokyčių.

Į antrą mero rinkimų turą išėjęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) kandidatas Klaipėdos mieste Audrius Petrošius savo padėkos žinutėje kvietė rinkėjius išlikti susitelkusius. Kandidatas dėkojo už Naujo amžiaus Klaipėdai suteiktą šansą ir ragino balsuojant už jį duoti aiškų ženklą uosto oligarchams ir jų projektui.

„Galite būti tikri, kad mūsų ryški, ambicinga ir išsilavinusi komanda atiduos visas jėgas dirbant visiems klaipėdiečiams, o ne atskiroms verslo subjektų grupėms", - teigė A. Petrošius. 

Rinkimų pirmąjame etape A. Vaitkus surinko 23,56 proc., A. Petrošius – 20,43 proc. balsų.

Klaipėdoje daugiausiai mandatų gavo A. Vaitkaus komitetas „Ištikimi Klaipėdai“ – aštuonis, po septynis mandatus turės partija „Laisvė ir teisingumas“ bei konservatoriai.

Po tris mandatus pasidalino Liberalų sąjūdis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei Lietuvos socialdemokratų partija.