Landsbergis paaiškino, kodėl negalima uždaryti Rusijos konsulato Klaipėdoje

Landsbergis paaiškino, kodėl negalima uždaryti Rusijos konsulato Klaipėdoje
AA

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis žurnalistams Seime paaiškino, kodėl Lietuva negali vienašališkai uždaryti Rusijos konsulato Klaipėdoje.

Pasak ministro, Lietuva yra įsipareigojusi užtikrinti tranzitą į Kaliningradą, o šiais klausimais ir dirba konsulatas Klaipėdoje.



 

„Yra nuolat svarstoma ir vertinama situacija. Lietuva turi tam tikrus įsipareigojimus, didesnius nei visos kitos ES valstybės ir tai neturi būti pamiršta“, – teigė G. Landsbergis.

Užsienio reikalų ministro teigimu, Lietuva yra trišalio susitarimo su ES ir Rusija dėl Rusijos piliečių tranzito iš Rusijos į Kaliningradą dalis.
 

„Dalis tranzito įgyvendinama per konsulines įstaigas tiek Kaliningrade, tiek ir Rusijos žemyninėje teritorijoje. Tai reiškia, kad pradedant uždarynėti konsulines įstaigas, yra didelė tikimybė, jog mums grėstų vėliau atsakas dėl sutarties nesilaikymo. Mes sutarties kol kas negalime nesilaikyti dėl jos trišališkumo – mes nesame vienintelė veikianti šalis tame susitarime“, – antradienį teigė ministras.