I. Šimonytė: reikalavimas vaikams iki 16 metų turėti galimybių pasą bus laikinai stabdomas

I. Šimonytė: reikalavimas vaikams iki 16 metų turėti galimybių pasą bus laikinai stabdomas
AA

Premjerė Ingrida Šimonytė šiandien Seime žurnalistams pranešė, kad Vyriausybė stabdys reikalavimą vaikams iki 16 metų turėti galimybių pasą, jei jie nori patekti į įvairias viešas vietas.

Tokių vaikų šioje amžiaus grupėje Lietuvoje yra apie 40%.

„Reikalavimas taikyti galimybių pasą paaugliams iki 16 metų bus atidėtas. Manau, kad atidėsim kokioms penkioms savaitėms, kurių užtenka pilnai pasiskiepyti“, – teigė ji.

Atidėjimą iniciavo noras neapkrauti mobiliųjų punktų ir visos esamos testavimo infrastruktūros testuojant neskiepytus vaikus. Baiminamasi, kad už dviejų savaičių omikron atmainos užsikrėtimų skaičius smarkiai didės. 

 

„Kadangi mes dėl viruso plėtros dabar turėsime  koncentruoti savo dėmesį į simptominius žmones ir į tų žmonių artimiausius kontaktus, o mobilieji punktai ir visa testavimo infrastruktūra turi tiek pajėgumų, kiek turi, mes neturime atliekamos infrastruktūros ir papildomų pajėgumų tam, kad reguliariai dar testuotume ir vaikus, kurių tėvai nusprendė neskiepyti dėl savo kažkokių įsitikinimų“, – sakė I. Šimonytė.

Vyriausybei, kaip teigia premjerė, šiuo metu svarbiausia išlaikyti atviras mokyklas, todėl mokyklose vaikams penktadieniais bus išdalinami geritieji testai, kad vaikai galėtų pasitikrinti prieš grįžtant pirmadienį į mokyklą.

“Visiems vaikams bus išdalinami testai į namus ir tikimasi, kad tėvai rūpinsis, kad jų vaikai sirgdami neitų į mokyklą. Tikimybė, kad vaikai susirgs nepastebimai yra didelė“, – komentavo I. Šimonytė..