Virtualus istorinės atminties renginys – „Sausio 13-oji: slenkstis į laisvę“

AA

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka, minėdama Lietuvos Nepriklausomybės gynimo 30-metį,  kviečia į virtualų istorinės atminties renginį – „Sausio 13-oji: slenkstis į laisvę“.  Prisiminimais dalinasi menininkas, visuomenės veikėjas Dionyzas Varkalis, rašytoja Rita Bijeikytė-Gatautė, pedagogė Rimantė Vasiljeva, žurnalistė, fotografė Zita Stankevičienė.

Renginyje kalbamės apie  Lietuvai lemtingus įvykius, žmones, kurie nedvejodami pasirinko kovoti už laisvę. Ne tik apie tuos, kurie žuvo, matė žūstančius, bet labiausiai apie tą daugybę žmonių, kurie kiekviename Lietuvos mieste ir miestelyje buvo pasiruošę ginti tai, kas svarbiausia. Kaip jautėsi šie žmonės, ko tikėjosi? Kaip Sausio 13-ąją mena tie, kurie anuomet buvo vaikai ir kaip tuos įvykius vertina dabartinis jaunimas, šią istorijos atkarpą pažįstantis iš artimųjų pasakojimų, mokytojų ir vadovėlių? 

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka kviečia kartu paieškoti atsakymų į šiuos klausimus, prisiminti bundančios laisvės dvasią, su niekuo nepalyginamą vienybės jausmą, tikėjimą ateitimi ir iš naujo pajusti laisvės vertę.