Velykų koncertą KVMT solistai skiria „Vilties pergalei“

Velykų koncertą KVMT solistai skiria „Vilties pergalei“
AA

Antrąją Velykų dieną Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras (KVMT) publikai dovanoja koncertą „Vilties pergalė“ - balandžio 18-ąją, pirmadienį, 12 valandą po šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios skliautais skambės bažnytinės giesmės ir ištraukos iš žinomų barokinių ir romantinių operų, atliekamos Muzikinio teatro solistų. Šia programa KVMT tęsia koncertų, skirtų Ukrainai palaikyti, ciklą. 

Pagal senovės lietuvių tradicijas antroji Velykų diena būdavo skirta vaikų džiaugsmui, tad tądien kviečiame neliūdėti bei pasidžiaugti visus. Ukrainai palaikyti skirtame koncerte skambės KVMT solistų Juditos Butkytės-Komovienės, Viktorijos Stanelės, Vitalijos Trinkės, Dinos Mataitienės (sopranai), Mindaugo Rojaus, Farshado Abbasabadi (baritonai) balsai. Jiems akompanuos koncertmeisterė Inga Maknavičienė. Koncertą ves aktorė Nijolė Sabulytė.  

Reikia ir koncertų, ir paramos 

Klaipėdos ukrainiečių kultūros ir švietimo centro „Rodyna“ narė Dina Mataitienė sako, kad Ukrainos žmonėms palaikymo koncertai – labai svarbūs. „Šie renginiai išsklaido vienatvės debesis: iš Ukrainos atvykusieji žmonės į juos mielai ateina, kad susitiktų su savo tautiečiais. Tada nesijauti vienas, nieko nežinantis ir nesuprantantis svetimoje šalyje. Ukrainiečiai nori išgirsti savo kalbą, artimiau pajausti čia gyvenančių palaikymą.  

Esame labai dėkingi Muzikiniam teatrui, kuris rengia jau ne pirmą Ukrainos palaikymo koncertą. Pirmo koncerto metu buvo surinkta didžiausia kada nors Klaipėdos ukrainiečių kultūros ir švietimo centrą „Rodyna“ pasiekusi piniginė parama už kurią buvo nupirkta ir išsiųsta Ukrainoje likusiems žmonėms daug reikalingų medikamentų, higienos prekių, generatorių, ilgai negendančio maisto ir kt. Ši parama labai reikalinga. Nuoširdžiai dėkojame visiems užjaučiantiems ir prisidedantiems. Vis dar renkame aukas. Vis dar siunčiame. Aš darau ką tik galiu; esu ukrainietė. Tai mano kraujyje. Nors devyni metai gyvenu Lietuvoje, pagal galimybes kuo daugiau koncertuoju bei populiarinu savo krašto dainas, muziką. Aš turiu didelį norą tai daryti! 

Negalime pamiršti ir vis dar vykstančio karo, nes pradiniam šokui nuslūgus, žmonės tarsi su juo susitaiko. Pergalė neateina taip greitai kaip norėtųsi, o mes negalime tapti abejingi prieš Ukrainą vykdomam genocidui. Norisi nuolat žmonėms priminti apie tai kas vyksta bei kovoti prieš agresiją meno kalba“,- sako D. Mataitienė. 

Mažos pergalės veda didžiąją 

„Kalbame apie įvairias pergales ir būtų kažkas nenormalaus, jeigu jų nebūtų. Paatviraukim, kiekvienam iš mūsų šiandien malonu klausytis apie dalines ukrainiečių kariuomenės pergales rusų okupuotose teritorijose. Žinoma, negaliu nutylėti, netarti žodžio, dėl mūsų organizuojamo paramos renginio „Vilties bėgimas“, kuris šiais metais vyks gegužės 22 d., kuomet laimi visi dalyvavusieji ir pralaimi - neatvykusieji. Ką reiškia vilties pergalė? Tai – mūsų žmoniškumo pergalė! Žmoniškumas įmanomas tik išlaisvinus kūrybingumo galias žmogaus gyvenime, kurias įkalino įvairios baimės. Kadangi Klaipėdos miesto muzikinio teatro paramos Ukrainai koncertas „Vilties pergalė“ vyks Klaipėdos šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje per Velykas norėčiau jam suteikti kitokią prasmę... Palaiminimas, nes tai yra dovana Dievui, kurią atlikėjas „iškelia“ iš savo širdies. Ši dovana yra dieviškoji galia, kuri nuritina nuo mūsų širdžių ir protų akmenis, kad atgytų bendražmogiškas solidarumo ir kūrybingumo procesas, atjauta, gailestingumas, meilė. O tai ir yra Velykos! Tikiu, šio nuostabaus paramos Ukrainai koncerto klausytojai turės ką „iškelti“ iš savo širdžių ir pasidalinti, idant ukrainiečių gyvenimas prisipildytų dovanomis iš Lietuvos“, - sako brolis Benediktas. 

Reklama Ikona, uždaryti