Rytoj atidaroma pirmoji R. Petroff instaliacija intriguojančiu pavadinimu "Šildomos grindys"

Rytoj atidaroma pirmoji R. Petroff instaliacija intriguojančiu pavadinimu "Šildomos grindys"
AA

Vasario 24 dieną, Klaipėdos šviesų festivalio metu, atidaroma pirmoji Rodion Petroff viešojo meno (public art) instaliacija intriguojančiu pavadinimu "Šildomos grindys". Žiūrovai yra kviečiami ne tik pamatyti instaliaciją, bet ir pakeisti jos spalvą - galima rinktis "Mėlynojo proveržio", "Šaltalankių arbatos" ir kitas spalvas arba sukurti savo - tereikia pasinaudoti ant sienos pakabintu pulteliu. 

šviesų instaliacija šildomos grindys klaipėda

Ironizuoti ir žaisti su prasmėmis mėgstantis menininkas ir šį kartą žiūrovui pateikia oksimoroną - "Šildomų grindų" teks paieškoti ant lubų. Kaip teigia menininkas, ši netikėtai kilusi idėja iš karto sužavėjo savo absurdiškumu, kuris, atrodo, jau tampa kasdienybės sinonimu. R. Petroff dažnai savo kūryboje reaguoja į gyvenimo aktualijas. 

šviesų instaliacija šildomos grindys klaipėda

"Kaip menininkas reaguoju į tai kas vyksta pasaulyje, šalyje, mieste, perleidžiu tai per save. Savo poziciją arba pastebėjimus išreiškiu kūryboje. "Šildomos grindys" atspindi veiksmus, kurie neturi prasmės, bet kurie yra vis tiek daromi. Tai kaip neišjungtas lauko apšvietimas dienos metu. Tuo pačiu leidžiu žiūrovams suteikti sau vilties ir pakeisti instaliacijos nuotaiką, sukurti savo spalvos manifestą", apie naują kūrinį pasakoja menininkas.

Rodion Petroff - tapytojas, vienas iš aktyviausių Klaipėdos jaunosios kartos menininkų, surengęs 12 personalinių parodų Lietuvoje, Švedijoje, Vokietijoje, nuolat dalyvaujantis užsienio grupinėse parodose, šiuolaikinio meno mugėse. Tapytojas siekia paliesti svarbias visuomenei temas, ugdyti kritišką, nepriklausomą mąstymą, gerinti meno suvokimą visuomenėje, skatinti šiuolaikinio meno pažinimą. 

 

Instaliaciją rasite: 

KKKC Meno kiemas, Bažnyčių g. 4, Klaipėda