Pirmadienį kultūros ministras S. Kairys lankysis Klaipėdoje

Pirmadienį kultūros ministras S. Kairys lankysis Klaipėdoje
AA

Sausio 22 dieną, pirmadienį, kultūros ministras Simonas Kairys su darbo vizitu lankysis Klaipėdoje. "Vis garsesnis pagalbos šauksmas pasiekia mane iš Klaipėdos kultūros atstovų", - savo soc. tiinklų paskyroje rašė ministras.

 

 

Kultūros ministras 13 val. Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos konferencijų salėje susitiks su Klaipėdos kultūros ir meno sektoriaus atstovais.

Kaip teigia Simonas Kairys, į mero pasirinkimus ir savivaldos savarankiškumą nesikiša. Bet suprata, kad Klaipėdoje kultūra kainuoja labai brangiai ir dabar nauja Klaipėdos valdžia turi visai kitus prioritetus. "Pradėkime nuo sinergijų. Savivaldybės atstovė negalėjo pakomentuoti, kaip mato Klaipėdos kultūros NVO, kurios gauna finansavimą iš kitų fondų. Šių metų rudenį vyksiantis Lietuvos kultūros sezonas Prancūzijoje irgi Klaipėdai nerūpi. Didžiulė staigmena man - Klaipėdos savivaldybė, pasirodo, nutraukė bendradarbiavimą su Prancūzijos ambasada ir Prancūzų institutu Lietuvoje dėl projekto, kuris vystėsi 7 metus.

 

Labai blogai, jei savivaldybės pradės matyti kultūrą tik kaip didžiąsias miesto šventes ir renginius. Tuomet jokių šansų NVO ir atskiriems menininkams, kuriems savivaldybės parama būna itin reikšminga. Aš jau nebekalbu apie tai, jog kultūra suvokiama tik kaip pramoga - tai labai siauras požiūris.

Kaip ir minėjau, nesinori paminti savivaldos savarankiškumo, bet man tiesiog gaila Klaipėdos kultūrininkų, kurie tiek metų tempė miestą į priekį. Buvo laikai, kai važiuodavome į Klaipėdą semtis žinių, ieškoti gerųjų pavyzdžių ir praktikų.

Nežinau, kokių pavyzdžių dabar ieškosim iš savivaldybės ir jos įmonių darbuotojų suformuotos komisijos (kurioje yra lygiai 1 NVO atstovas) veikloje ar kažkokioje mero darbo grupėje, bet signalas kol kas yra labai blogas", - rašo kultūros ministras.

Ikona, uždaryti