Penktadienį Klaipėdos uoste lankysis pirmasis šiais metais kruizinis laivas

Penktadienį Klaipėdos uoste lankysis pirmasis šiais metais kruizinis laivas
AA

Balandžio 21 d. rytą Klaipėdos Kruizinių laivų terminalo teritorijoje prisišvartuos pirmasis šio sezono kruizinis laivas „Hamburg“. 144 m ilgio po Bahamų vėliava plaukiojantis laivas yra pirmasis iš 44 kruizinių laivų, kurie šiemet lankysis Lietuvos uostamiestyje.

Kruizinis laivas kruizinėje krantinėje turėtų švartuotis apie 7.00 val.  Pro jūros vartus laivas įplauks apie 06.15 val.

Simboliška, kad šiemet Klaipėdoje kruizinių laivų sezono startas beveik sutampa su miesto valdžios pasikeitimo laiku. Pasak naujojo Klaipėdos miesto vadovo Arvydo Vaitkaus, naujosios miesto valdžios vienas iš tikslų bus kurti tokį miestą, kuriame turistinis sezonas tęstųsi ne tik vasaros laikotarpiu, bet ir visus metus.

Ne vienerius metus pirmąjį sezono kruizinį laivą ir jo keleivius tradiciškai sutikdavo bei pasveikindavo ir Klaipėdos miesto vadovas. Tačiau šiemet pirmojo turistinio kruizo atvykimas į Klaipėdą sutampa su miesto valdžios pasikeitimo laikotarpiu, todėl dėl didelio užimtumo naujasis miesto meras A. Vaitkus sutikimo ceremonijoje nedalyvaus.

 

Nepaisant to, A. Vaitkus teigia, kad turizmo ir kruizinės laivybos skatinimas turėtų ateityje išlikti vienu iš svarbiausių miesto valdžios prioritetų.

„Klaipėda yra ne tik uostamiestis. Tai yra ir miestas, kuris turi didžiulį turistinį potencialą. Manau, kad ateityje kruizinių maršrutų kiekis į Klaipėdą tik augs. Tačiau mes turime padaryti didelį darbą didinant miesto turistinį patrauklumą bei rengiant bendrą ir vieningą viso pajūrio regiono turizmo vystymo strategiją. Tikiu, kad Klaipėda ir visas pajūrio regionas turistų traukos centru turėtų būti visais metų laikais“, - teigė naujai prisiekęs Klaipėdos meras A. Vaitkus.

Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro duomenimis, šį sezoną Klaipėda sulauks trečdaliu mažesnio kruizinių laivų srauto nei pernai. Kaip teigia centro atstovai, panašios tendencijos pastebimos visose trijose Baltijos valstybėse, o tokio mažėjimo priežastys – po COVID-19 pandemijos dar visiškai neatsigavusi turizmo rinka ir įtempta geopolitinė situacija regione dėl karo Ukrainoje.

Pernai kruizų sezonas Klaipėdoje startavo balandžio 11-ąją, baigėsi - spalio 8 dieną. Jo metu Klaipėdoje apsilankė 61 laivas su beveik 47 tūkst. keleivių. Pernai, palyginti su 2019 metais, laivų skaičius augo penktadaliu (2019 metais – 51), o keleivių sumažėjo 31 proc. (68,5 tūkst.).

Dėl pandemijos 2021 metais Klaipėdoje apsilankė tik du kruizų laivai, 2020 metais – nė vienas.

 

 

Ikona, uždaryti