Paskutines žiemos savaites Klaipėdos koncertų salė užbaigs renginiais, subalansuotais įvairaus scenos meno formų gerbėjams

Paskutines žiemos savaites Klaipėdos koncertų salė užbaigs renginiais, subalansuotais įvairaus scenos meno formų gerbėjams
AA

Paskutines žiemos savaites Klaipėdos koncertų salė užbaigs renginiais, subalansuotais įvairaus scenos meno formų gerbėjams. Klausytojus prie išmaniųjų įrenginių kvies galingiausio miesto balso varpų garsai, pučiamųjų instrumentų skambesys, užburiantis savo muzikiniais garsais ir melodijų vingrybėmis bei nuotaikingas muzikinis spektaklis visai šeimai.

Teskamba Lietuva!

 

Vasario 16-oji kiekvienam Lietuvos respublikos piliečiui yra labai svarbi data. Būtent šią dieną 1918 metais buvo pasirašytas Lietuvos valstybės atkūrimo aktas. Net ir gūdžiais sovietinės okupacijos metais tauta ją prisimindavo, nežiūrint į tai, kiek drastiškai Lietuvos valstybingumo temą buvo stengtasi išplėšti iš jos sąmonės.

Ši diena, jos idėja išugdė drąsius ir pilietiškus žmones. Lietuva atkūrė savo valstybę, nes ją savo namais vadinantys žmonės išliko mylintys ir stiprūs kartu.

Ši diena yra ir visada bus visų širdyse. Šiemet Lietuvos valstybės atkūrimo dieną sveikins unikalus instrumentas – Klaipėdos karilionas. Klausantis lietuviškos varpų muzikos tegul visus lydi įkvėpimas ir pasididžiavimo savo šalimi bei kilniais jos žmonėmis jausmas!

Dėl pandemijos suvaržymų, Laikrodžių muziejaus kiemelis nebus atvertas. Šventinio koncerto bus galima klausyti nemokamai Klaipėdos senamiestyje, Jono kalnelio, Liepų, Danės gatvių prieigose arba tiesiogiai Klaipėdos koncertų salės Facebook ar Youtube paskyroje vasario 16 d. 17 val.

Programoje:

Renginio vieta: Klaipėdos karilionas (Liepų g. 16, Klaipėda)

Stanislovas Žilevičius (karilionas)

Programa: Juozas Naujalis, Mikalojus Konstantinas Čiurlionis, Stasys Šimkus, Balys Dvarionas, Stanislovas Žilevičius

 

Brass kvintetas +1

 

Aktyvus uostamiesčio muzikinio gyvenimo dalyvis Klaipėdos brass kvintetas šiemet skaičiuoja 35-uosius kūrybinės veiklos metus, o meno vadovas Sigitas Petrulis – darbo šiose atsakingose pareigose - penkmetį. Pastarųjų metų laikotarpiu visiškai atsinaujino kolektyvo sudėtis, tad dabar kvintetas dar su didesne jėga ir entuziazmu yra nusiteikęs siekti profesinių aukštumų, plėsti koncertinio repertuaro horizontus.
 
2021 metus klaipėdiečiai pradeda nauju koncertų ciklu „Brass kvintetas +“, kuriame pasirodys kartu su įvairiais instrumentais grojančiais kolegomis. Pirmasis ciklo koncertas pristatys klaipėdiečių programą su Petru Vyšniausku – bene daugiausiai titulų pelniusiu mūsų šalies saksofonininku, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatu, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesoriumi. Šio puikaus atlikėjo ir jo ištikimiausio instrumento draugystė tęsiasi jau daugiau nei 50 metų! P. Vyšniauskas ir jo saksofonas užkariavo klausytojų širdis įvairiausiuose pasaulio kampeliuose, tačiau atlikėjui visada malonu sugrįžti į jaunystės miestą Klaipėdą ir muzikuoti su bendraminčiais.
 
Koncerto programa, pasak kvinteto meno vadovo Sigito Petrulio, yra muzikinė kelionė per pasaulį, aplankant Argentiną, Angliją, Norvegiją ir, žinoma, sugrįžtant į Lietuvą, kurios gaivūs šaltiniai maitina kūrybingas asmenybes.
 
Koncertą bus galima nemokamai stebėti internetu Facebook https://fb.me/e/5UfwsAoJd arba Youtube platformoje vasario 19 d. 18.30 val.

Programoje:

Klaipėdos brass kvintetas: 
Sigitas Petrulis (meno vadovas, trimitas), Jonas Katauskas (trimitas), Mindaugas Paškauskas (valtorna), Arvydas Stakvilevičius (trombonas), Vidmantas Liasis (tūba) 
Petras Vyšniauskas (saksofonas) 
Programa: Georg Friedrich Händel, Ástor Piazzolla, Jan Magne Førde, Abdullah Ibrahim, Fats Waller, Lauther Henderson, Rimantas Giedraitis

 

Žaismingos muzikos orkestras koncertuoja su Mere Popins!

 

 

Gera žinia, kad virtualiuose ekranuose klausytojai išvys prieš keletą metų Klaipėdos koncertų salėje didelio susidomėjimo sulaukusį projektą „Žaismingos muzikos orkestras koncertuoja su Mere Popins!“ Šis muzikinis spektaklis visai šeimai sukurtas P. Travers tekstų ir M. Dunajevskio muzikos, skambančios kino filme „Iki pasimatymo, Mere Popins“, motyvais. 
 
Renginys skiriamas vaikams ir visai šeimai, nes dabartinės kartos mamos bei tėčiai užaugo lydimi filmo herojų dainų. Turbūt ne viena iš mamų vaikystėje norėjo būti tokia elegantiška kaip Merė Popins. Turbūt dauguma svajojo apie tokią kaip jos suknelę, skėtį ar rankinę...
 
Klaipėdos jaunimo teatro aktorių Evelinos Šimelionės ir Donato Želvio, projekto  režisierės ir aktorės Laimos Akstinaitės bei Klaipėdos kamerinio orkestro atliekamas spektaklis išsilies džiugiomis ir spalvingomis emocijomis. Suaugusiuosius jis trumpam sugrąžins į vaikystę, primins dainas ir svajones. Merė Popins scenoje linksmai auklės vaikus ir kurs stebuklus. Koncerte žavės šios ledi Tobulybės išvaizda ir išmintis, prisipildys širdį nuoširdaus gerumo.
 
Koncertą bus galima nemokamai stebėti internetu Facebook https://fb.me/e/deqRndNu8 arba Youtube platformoje vasario 25 d. 18.30 val.

Programoje:

Klaipėdos kamerinis orkestras
Meno vadovas Mindaugas Bačkus
Laima Akstinaitė (režisierė, aktorė)
Evelina Šimelionė, Donatas Želvys (aktoriai)
Renata Valčik (scenografija, kostiumai)
Dalyvauja Edmundas Federavičius (perkusija)
Programa: muzikinis spektaklis Pamelos Travers teksto ir Maksimo Dunajevskio muzikos motyvais (Loretos Narvilaitės ir Mindaugo Bačkaus aranžuotės, Dainiaus Sobeckio ir Evelinos Šimelionės lietuviškas tekstas)