Nemokami virtualūs muziejai: 6 svetainės su parodomis, ekspozicijomis ir galerijomis

Nemokami virtualūs muziejai: 6 svetainės su parodomis, ekspozicijomis ir galerijomis
AA

Ar žinojote, kad Lietuvoje galima virtualiai lankytis muziejuose, jų ekspozicijas ir parodas apžiūrint internetu? Net šeši skirtingi internetiniai puslapiai siūlo galimybę pasižvalgyti.

1. https://muziejus.lt/lt/virtualios-parodos

Lietuvos jūrų muziejus šiuo metu siūlo net 11 virtualių parodų apie jūrą ir Klaipėdą.

2. http://www.lnm.lt/muziejus/virtualios-parodos/

Lietuvos nacionalinis muziejus siūlo 20 virtualių parodų apie Lietuvos istoriją.

3. https://mo.lt/news/menasnamo/

Norintiems gero ir prasmingo turinio pristatoma speciali rubrika – #menasnaMO. Joje 90-ųjų parodos video dokumentacijos, parodos „Mekas mirksi geriau“ kūriniai su pristatymais, įdomiausius MO kolekcijos kūrėjus pristatanti „paMOka“.

Norint pasiekti informaciją, būtinas naujienlaiškių prenumeravimas.

 

4. http://virtualios-parodos.archyvai.lt/lt

Besidomintiems Lietuvos istorija Lietuvos archyvai suteikia galimybę virtualiai išnaršyti eksponatus, parodas ir galerijas, susipažinti su nuodugniai išnagrinėtais istorijos faktais.

5. https://www.limis.lt/

Lietuvos integralioji muziejų informacinė sistema – LIMIS kviečia peržiūrėti visą galybę parodų, eksponatų ir literatūrinių šaltinių.

6. http://parodos.emuziejai.lt/parodos/

Internetinė svetainė „Eksponatai, kuriuos verta pamatyti“ siūlo interneto vartotojams patogia forma peržiūrėti informaciją apie muziejuose su-kauptus ir saugomus vertingiausius, įdomiausius, lankytojus labiausiai dominančius eksponatus. Parodoje gali būti pateikiamas skaitmeninis turinys tiek iš vieno, tiek ir kelių muziejų. Gali būti pristatomi ir unikalūs kultūros paveldo objektai, saugomi privačiose kolekcijose ar įstaigose, taip pat ir veikiančiose užsienio šalyse, su kuriomis Lietuvos muziejai yra sudarę bendradarbiavimo sutartis, kartu įgyvendina kultūros paveldo skaitmeninimo ir sklaidos projektus