Klaipėdos koncertų salėje – edukacinės programos vaikams premjera

Klaipėdos koncertų salėje – edukacinės programos vaikams premjera
AA

Klaipėdos koncertų salė (KKS) pristato naują edukacinę programą vaikams ir jų tėvams. Gegužės 18-ąją 12.00 ir 18.30 val. klausytojai kviečiami į aktoriaus ir režisieriaus Simono Lunevičiaus premjerą „Baubas repetuoja“. Jis kartu įkūnys ir pagrindinį personažą, kartu su juo scenoje pasirodys aktorė Ieva Pakštytė ir Klaipėdos brass kvintetas, vadovaujamas meno vadovo Sigito Petrulio. 

„Dažnai vaikai jau turi susidarę nuomonę, kad klasikinė muzika yra nuobodi. Jie dar nelabai supranta ir žino, kaip jos reikia klausyti. Todėl šiame koncerte mes stosime į tas pačias gretas su klausytojais ir bandysime jiems parodyti, kad be aiškaus konteksto muzika nesužadina teigiamos reakcijos. Užtenka tik pakeisti požiūrį, atverti fantazijos vartus ir tai, kas atrodo nuobodu, gali tapti labai įdomu“, – sako S. Lunevičius.

Pasak aktoriaus, „tai bus istorija apie mergaitę, kuri susitinka su savo fantazijų pasaulio personažu Baubu. Mergaitė yra realaus pasaulio, kuriame esame visi mes, gyventoja. Baubo personažu siekiame vaikus įtraukti į fantazijų ir kūrybos pasaulį, kuriame ir gimsta muzika. Supažindinsime juos su Baubu – dideliu, mielu vaiku, kuris įsivaizduoja, kad yra siaubingas, tačiau nuolat kažką sugalvoja ir repetuoja“. „Spektaklio metu kalbėsime apie vaiko vaizduotės galią, apie tai, kaip svarbu vaikui neužmiršti svajonių apie tai, kuo jis bus užaugęs. Tėvams būtina tas vaikų svajones palaikyti“, – priduria S. Lunevičius.

Aktorius prisipažįsta, kad sukurti vaidybinę-muzikinę programą visai šeimai kartu su Klaipėdos brass kvintetu įkvėpė režisieriaus Iljos Bereznicko animacinis filmas „Baubas“, sukurtas daugiau nei prieš 3 dešimtmečius. Iki šiol jis yra laikomas geriausiu lietuvišku animaciniu filmu, su kuriuo užaugo dabarties ir kelios jaunesnės gerbėjų kartos.

Baubo personažą įkūnys S. Lunevičius, o Mergaitės vaidmenį atliks aktorė Ieva Pakštytė. Kartu su Mergaite ir Baubu smagiai repetuos Klaipėdos brass kvintetas: Sigitas Petrulis (meno vadovas, trimitas), Jonas Katauskas (trimitas), Monika Miliauskienė (valtorna), Arvydas Stakvilevičius  (trombonas) ir Vidmantas Liasis (tūba). Žaismingą renginio aplinką kuria scenografė Aistė Alksnytė.

Ne vieną edukacinę programą parengę Klaipėdos brass kvinteto muzikantai, būsimame renginyje taip pat turės atlikti vaidybines užduotis. Iš pradžių rimtai repetuos ir nenorės būti trukdomi, tačiau netrukus jie taip pat taps žaidžiančiais vaikais, linksmai ir azartiškai atlikdami neįprastus vaidmenis.

Didžiąja scena susidomėjęs dar vaikystėje, Vilniuje gimęs S. Lunevičius atvyko studijuoti į Klaipėdą. Dabartiniame Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Klaipėdos fakultete jis baigė aktorystės studijas (kurso vadovas – Valentinas Masalskis) ir jau 10 metų vaidina Klaipėdos jaunimo teatre. Muzikalus ir kūrybingas aktorius jau yra dalyvavęs Klaipėdos koncertų salės edukaciniuose, šeimai skirtuose  renginiuose „Ritmo žaidimai III“ ir „Muzikuojanti karvutė Sofija“.

Linksmoje edukacinėje programoje „Baubas repetuoja“ klausytojai laukiami gegužės 18 d. 12.00 ir 18.30 val. KKS. Daugiau informacijos www.koncertusale.lt.

Reklama Ikona, uždaryti