„Klaipėdos knyga 2023“ konkurso nugalėtojų apdovanojimai

„Klaipėdos knyga 2023“ konkurso nugalėtojų apdovanojimai
AA

Balandžio 30 d. 17.30 val. vyks konkurso „Klaipėdos knyga 2023“ finalas – nugalėtojų apdovanojimai, kurie vyks –  Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinyje (Kauno g. 49).

Pagaliau bus atskleisti populiariausios, gražiausios ir klaipėdietiškos knygos nominacijų nugalėtojai", - džiaugiasi organizatoriai.

Per visą konkurso laikotarpį įvairiuose bibliotekos padaliniuose įvyko net 37 leidinių pristatymų renginiai. Į juos rinkosi bibliotekos skaitytojai ir svečiai.

Knygų pristatymuose netrūko muzikinių pasirodymų, skaitovų, viešnių su iškilmingais „parėdais“ ir net pristatymų už bibliotekos ribų. Kas negalėjo savo leidinių pristatyti gyvai, knygas pristatė virtualioje erdvėje.

Kiekvienas leidėjas ar autorius stengėsi kuo įdomiau atskleisti savo kūrinius ir sudominti žiūrovus. Jų pastangos nenuėjo veltui: „Populiariausios knygos“ balsų skaičius kiekvieną dieną keitėsi ir sparčiai augo.

Šais metais fiksavome rekordinį balsų skaičių, tiek dėmesio kasmetiniame knygos konkurse dar nebuvome sulaukę.", - džiaugėsi organizatoriai.

Apdovanojimų metu trijų nominacijų nugalėtojams bus įteikti ne tik diplomų raštai, bet ir menininko Sauliaus Bertulio sukurti emalio kūriniai. 


Nugalėtojus Gražiausios ir Klaipėdietiškos knygos nominacijoje išrinko dvi kompetentingos  komisijos. 


„Gražiausios knygos“ rinkimo komisijai šiais metais vadovavo Vilniaus dailės akademijos  Klaipėdos fakulteto dėstytojas, dizaineris Martynas Lapas. Komisijos nariai: dizaineriai Agnė Kanaverskytė, Raimondas Žičkus, Virginijus Bakas ir  I. Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriaus vedėja, meno magistrė Birutė Skaisgirienė. 


Nominacijos „Klaipėdietiška knyga“ komisijai vadovavo Klaipėdos universiteto docentė, Humanitarinių mokslų daktarė Silva Pocytė. Komisijos nariai: literatūrologė Jovita Saulėnienė, rašytojas Dainius Sobeckis, I. Kanto viešosios bibliotekos darbuotojos: Melnragės skyriaus vyriausioji bibliotekininkė Irma Stasiulienė ir Pempininkų padalinio vyriausioji bibliotekininkė Dora Žibaitė.


Už „Populiariausią knygą“ buvo galima balsuoti nuo vasario 21 d. Balsavimo procesą kontroliavo ir renginio metu balsavimo rezultatus bei nugalėtojus pristatys I. Kanto viešosios bibliotekos Informacinių technologijų ir projektų valdymo skyriaus vedėja Jolita Baltrimienė. 


Renginį teatralizuota inscenizacija papuoš ir kafija svečius vaišins viešnios iš Priekulės Ernsto Vicherto teatro, muzikiniais intarpais svečius džiugins pianistė, tarptautinių konkursų laureatė Inga Maknavičienė. 


Po renginio visus pakvies aplankyti bibliotekoje eksponuojamą Klaipėdoje ir klaipėdiečių 2023 metais išleistų knygų parodą, o trečiajame aukšte vaišins kafija.