Išrinkti dar trys Klaipėdos kultūros magistrai

Išrinkti dar trys Klaipėdos kultūros magistrai
AA

Minint Klaipėdos miesto gimtadienį bus pagerbti dar trys miesto kultūros magistrai. Šiemet šį garbingą vardą nutarta suteikti skulptoriui Klaudijui Pūdymui, fotografui Broniui Vytui Karaciejui ir buvusiai Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos direktorei Bronislavai Lauciuvienei.

„Sveikinu tris iškilias asmenybes, papildysiančias Klaipėdos kultūros magistrų gretas. Kiekvienam asmeniškai dėkoju už indėlį į miesto kultūros puoselėjimą. Kiekvienas esate profesionalas savo srityje, jūsų veikla ir darbai padeda formuoti mūsų miesto kultūrinę tapatybę. Linkiu, kad suteiktas Klaipėdos kultūros magistro vardas suteiktų įkvėpimo naujiems darbams, džiuginsiantiems ir jus pačius, ir Klaipėdos miesto gyventojus“,  sako Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Broniui Vytui Karaciejui Kultūros magistro vardas suteiktas už indėlį į Lietuvos meninės fotografijos raidą, nuoseklų ir kruopštų darbą su marinistinio landšafto bei uostamiesčio specifika. Bronislavai Lauciuvienei – už Klaipėdos miesto kultūros labui įgyvendintas veiklas, kultūros paveldo puoselėjimą, sklaidą, inovatyvius sprendimus, kurie keitė bibliotekos veiklos turinį, darė įtaką šalies viešųjų bibliotekų raidai. Klaudijui Pūdymui – už ilgametę meninę ir kūrybinę veiklą, puošiant Klaipėdos miestą ir formuojant savo darbais Klaipėdos miesto jūrinį identitetą, už savo kūrybą, kuri garsiną Klaipėdą ir Lietuvą užsienyje.

Klaipėdos kultūros magistro vardas suteikiamas Klaipėdos miesto menininkams ar kitiems kultūros darbuotojams už išskirtinius nuopelnus miesto kultūrai. Kultūros magistro vardą patvirtina šios regalijos: auksinis žiedas bei vardo suteikimą patvirtinantis dokumentas. Šio vardo steigėja yra Klaipėdos miesto savivaldybė.

Pretendentus Klaipėdos kultūros magistro vardui suteikti gali siūlyti Klaipėdos miesto kultūros institucijos, kūrybinės sąjungos, nevyriausybinės organizacijos, privatūs asmenys, Kultūros skyrius. Kultūros magistro vardas suteikiamas mero sprendimu, atsižvelgus į Klaipėdos kultūros ir meno politikos formavimo darbo grupės rekomendaciją.