Internetu nemokamai žiūrėkite „Auksiniam scenos kryžiui“ nominuotą spektaklį

Internetu nemokamai žiūrėkite „Auksiniam scenos kryžiui“ nominuotą spektaklį
AA

Kovo 18 d., 12 val. "Klaipėda, aš su tavim" Facebook kanale bus gyvai transliuojamas šokio spektaklis vaikams (3-9 m.) „Baltoji lopšinė“ apie tai, kaip Zuikutis iš savo kasdienybės keliauja į sapnų ir svajonių pasaulį, sutinka pasiilgtą mamą ir susitaiko su savo globėjomis.

„Auksiniam scenos kryžiui“ nominuotą kūrinį gyvai pristatys šokėjas Darius Berulis, spektaklyje atliekantis kaimynės Anties vaidmenį.

Estetiškas ir subtilus vaikams nuo 3 iki 10 metų skirtas choreografės Agnijos Šeiko šokio spektaklis „Baltoji lopšinė“ apgaubia žiūrovus lietuviškos pasakos mitologija. Tačiau, kitaip nei įprasta, čia sekama pasaka ne apie praeitį, o atvirkščiai – apie dabartį. Spektaklyje per pasakų veikėjus kalbama apie šiuolaikinio vaiko situaciją, kai mama toli ir dažniau ją gali pamatyti svajose ar sapnuose, nei apkabinti.

Spektaklio kūrėjai ieško atsakymų į šiuolaikinėms šeimoms iškylantį skaudų klausimą: kaip paaiškinti vaikui, kad nepaisant to, jog tėveliai dėl svarbių priežasčių priversti ilgas valandas leisti darbe ar net išvykti iš gimtosios šalies, jie visada šalia savo mintimis ir jausmais, mylintys ir besirūpinantys.

Spektaklis „Baltoji lopšinė“ rodytas festivaliuose Jungtinėse Amerikos Valstijose, Jungtinėje Karalystėje, Kinijoje ir Vokietijoje.

Transliacijos nuoroda: čia