Girulių biblioteka pristato išskirtinę vasaros renginių programą „Pėdink į Girulius“

Girulių biblioteka pristato išskirtinę vasaros renginių programą „Pėdink į Girulius“
AA

Birželio 17 d., trečiadienį, 18.00 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Girulių padalinys (Šlaito g. 10A) kviečia į čia vyksiantį vasaros kultūrinių renginių ciklo „Pėdink į Girulius“ atidarymą – koncertą „Laisvės dainos džiaze“, skirtą Gedulo ir vilties dienai. Skambės džiazo atlikėjų  Indrės Dirgėlaitės ir Vytauto Labučio muzikos improvizacijos laisvės tema. Istorikas, profesorius dr. Vygantas Vareikis  primins tremtimi paženklintą istorijos laikotarpį.

Visą pavasarį užsitęsęs karantinas ir kultūros sąstingis pakoregavo mūsų visų planus ir bendravimo įpročius. Visi esame išsiilgę renginių –  klasikinės ir lengvosios muzikos koncertų, literatūrinių vakarų,  smagių susitikimų su kultūros, muzikos ir meno žmonėmis, todėl Girulių biblioteka parengusi išskirtinę programą jau vienuoliktąją vasarą kvies Jus pėdinti į Girulius. Šie metai bibliotekai ypatingi – pasitinka bibliotekos šimtmetį, todėl didžioji renginių dalis bus skirta šiai neeilinei sukakčiai paminėti. Be abejo, prisimins ir kitas Lietuvos istorijai bei kultūrai svarbias datas.

Šią vasarą dauguma renginių vyks lauke – Girulių bibliotekos kiemelyje. Stengsis priimti visus ir vadovaudamiesi Vyriausybės nurodymais arba rekomendacijomis, atsakingai saugos vieni kitų sveikatą.

Klaipėdiečiams ir miesto svečiams biblioteka parengė 11 kultūrinių renginių, kuriais minėdami bibliotekos veiklos šimtmetį primins ir apie iškilias, prieš 100 metų savo gyvenimo kelią pradėjusias asmenybes: poetą, žurnalistą Paulių Širvį (1920–1979); poetą, literatūros ir meno kritiką, vertėją Henriką Nagį (1920– 1996); lietuviškų šaknų turintį popiežių, šventąjį  Joną Paulių II-ąjį (1920–2005).

Birželio 24 d. Giruliuose švęs Jonines. Folkloro ansamblis „Kuršių ainiai“ padovanos koncertą „Rasotos dainos: kupoliavimo ir Mažosios Lietuvos dainų pynė“.

Liepos mėnesį pakvies į aktorės Virginijos Kochanskytės ir saksofonininko Laimono Urbiko literatūrinę-muzikinę programą, dedikuotą poetui Henrikui Radauskui;  kiek vėliau lauks aktoriaus Andriaus Bialobžeskio vakaras, skirtas Pauliaus Širvio ir Henriko Nagio poezijai; taip pat aktorės Aldonos Vilutytės ir Andriaus Zalieskos-Zalos (grupės „Arbata“ lyderio)  muzikinė-literatūrinė programa „Pasinesusikalbėjimai“ bei Lietuvos rašytojų sąjungos „Poezijos pavasario“ staigmena.

Rugpjūčio mėn. aktorės Reginos Šaltenytės ir pianisto Sauliaus Šiaučiulio nuostabi muzikinė-literatūrinė kompozicija primins Pero Giunto laiškus Solveigai; „Teatro svetainėje“ susitiksite su kino ir teatro aktoriumi Dariumi Meškausku; išgirsite visada naujai skambančius klasikinės muzikos garsus (Klaipėdos muzikinio teatro programa), o aktorė Eglė Jackaitė ir Lietuvos džiazo žvaigžde vadinamas saksofonininkas Vytautas Labutis užbaigs vasaros renginių programą  „Jausmų džiazu“.

Atvykę į Girulių biblioteką galėsite ne tik dalyvauti renginiuose, bet ir pasigrožėti tapytojų – Daivos Dašenkovienės, Rimos Mazalaitės, fotomenininko Andriaus Lamausko parodomis.

Girulių padalinys tikisi, kad savo turiniu išskirtinė vasaros renginių programa nepaliks abejingų ir taps klaipėdiečių bei miesto svečių vasaros gyvenimo dalimi.

 

Reklama Ikona, uždaryti