Danės skvere – fotografijų paroda „Šimtmečio veidai“

Danės skvere – fotografijų paroda „Šimtmečio veidai“
AA

Šimtą metų žmonės fotografavosi prie paminklo „Už laisvę žuvusiems. 1923 m.“ miesto kapinėse, vėliau – Skulptūrų parke. Taip jie išreiškė pagarbą Klaipėdos kraštui ir Lietuvai.

paroda

Klaipėdos miesto kapinėse yra palaidoti trys lietuviai sukilėliai, žuvę karinės operacijos metu, ir Andrius Martusevičius-Martus, po mėnesio miręs nuo plaučių uždegimo Kretingos ligoninėje. Sukilėlių kapas Klaipėdoje yra simbolinė vieta, kur žmonės net ir sovietmečiu degdavo žvakutes, dėdavo gėles, taip perduodami žinią ateinančioms kartoms, kad nepriklausomos Lietuvos valstybės idėja jų širdyse gyva.

Lauko parodoje eksponuojama 17 įspūdingiausių nuotraukų iš Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus archyvų ir miestiečių asmeninių albumų. Dalis nuotraukų surinkta bendradarbiaujant su dienraščiu „Vakarų ekspresas“. Nuotraukos pateiktos istorine seka – nuo 1923 m. iki mūsų dienų.

Organizatoriai tikisi, kad paroda suteiks džiaugsmo ir sukurs šventinį vienybės jausmą su žmonėmis, kurie gyveno prieš šimtą metų ir kurių idėjos gyvuoja šiandien.

Klaipėdos krašto metams skirta paroda Klaipėdos Danės skvere (prie naujųjų fontanų) veiks nuo sausio 13 d. iki balandžio 1 d.

Reklama Ikona, uždaryti