Savaitgalio degustacinė kelionė autobusu: A. Adamkienės cepelinai ir muziejus – duonos kepimas – brandintų sūrių degustacija

Savaitgalio degustacinė kelionė autobusu: A. Adamkienės cepelinai ir muziejus – duonos kepimas – brandintų sūrių degustacija

Savaitgalio degustacinę kelionę pradėsite lankydamiesi bulvės muziejuje bei dalyvaudami degustacijoje. Muziejus įsikūręs – renovuotame sename siurblinės pastate. Čia išvysite visą bulvių auginimo istoriją nuo pat senųjų laikų, taip pat pamatysite senovinius žemės apdirbimo prietaisus. Lipsite į apžvalgos aikštelę, kuri yra antrajame muziejaus aukšte, iš apžvalgos aikštelės atsivers nuostabūs gamtos vaizdai. Toliau keliautojų lauks skirtingų bulvių veislių degustacija rūsyje. Taip pat vienos dienos degustacinės kelionės metu keliautojų laukia p. A. Adamkienės cepelinų ragavimas. Besilankant bulvės muziejuje, muziejaus įkūrėjas Jums papasakos apie žymiuosius p. Almos Adamkienės cepelinų receptus. Yra du cepelinų receptai: pirmasis – cepelinai su mėsa, antrasis – cepelinai su varške ir žolelių įdaru. Tad iškart po bulvių degustacijos, šalia esančioje kavinėje, ragausite garsiuosius cepelinus. Vienos dienos degustacinę kelionę tęsite dalyvaudami duonos kepimo edukacinėje programoje. Turėsite galimybę pamatyti visą duonos gamybos procesą, pradedant žemės dirbimu ir javų sėjos, baigiant garuojančiu kepalu patiektu ant stalo. Bandysite atspėti įvairių įrankių pavadinimus, grūdų rūšis, taip pat pilsite grūdus į maišus, sversite bei malsite, kūrensite krosnį. Kiekvienas gamins savo duonos kepalėlį, kurį šiltą parsiveš namo. Bet kol duona keps, susipažinsite ir su kitais amatais, turėsite galimybę austi grindų taką, senoviniu būdu liesite žvakę, lipdysite iš molio. Bet tai dar ne viskas – Jūsų lauks vaišių stalas su karšta žolelių arbata, duona, kaimiškais lašiniais, dešra, senovišku mieliniu pyragu ir kitais gardumynais. Taip pat suaugusiesiems bus proga paragauti „Trejankos“ – jos receptas daugiau kaip 150 metų eina iš kartos į kartą. Savaitgalio degustacinei kelionei einant į pabaigą vyksite į sūrių degustaciją. Ragausite rankų darbo brandintus fermentinius bei rūgštaus pieno tradicinius lietuviškus sūrius. Sūrių gamyboje naudojami natūralūs produktai, aromatas bei tekstūra priklauso nuo brandinimo laiko. Iš viso ragausite 5 skirtingas rūšis. Kupini įspūdžių vyksite namo. Savaitgalio degustacinės kelionės autobusu kaina – 34 € asmeniui. Į savaitgalio degustacinės kelionės autobusu kainą įskaičiuota: kelionė autobusu, kelionės vadovo-gido paslaugos, kelionės programos kūrimas ir derinimas, objektų apžiūra, darbuotojų pagalba kuriant ir įgyvendinant programą. Vienos dienos degustacinės kelionės autobusu PRELIMINARIOS (kintančios) papildomos išlaidos: Bulvės muziejus + degustacija – 3-4 € asmeniui; A.Adamkienės cepelinai – 4-5 € asmeniui; Duonos kepimo edukacija – 7 € asmeniui; Sūrių degustacija – 6 € asmeniui. Pastabos: Šios vienos dienos degustacinės kelionės autobusu ekskursinių objektų lankymo tvarka ir mokamų objektų bilietų kainos gali nežymiai keistis, atsižvelgiant į nustatomus reikalavimus dėl covid. Pvz. pasakys, kad grupei turi būti 2 ar daugiau gidai ar kita. Savaitgalio degustacinės kelionės autobusu programą parengė: UAB Ingrida tours. Be autorių sutikimo, kelionės programą naudoti ar platinti draudžiama. Pasiteiravimui apie šią vienos dienos degustacinę kelionę autobusu tel.: +37064442909, +37067727036 arba +37065556313, el.paštas – keliaukime.ingridatours@gmail.com, sandra@ingridatours.lt arba keliones@ingridatours.lt .