Šimonytė: sprendimas dėl Galimybių paso sustabdymo bus priimtas kitą trečiadienį

Šimonytė: sprendimas dėl Galimybių paso sustabdymo bus priimtas kitą trečiadienį
AA

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė penktadienį besilankydama pasienyje teigė, jog Vyriausybė kitą trečiadienį svarstys Galimybių paso likimą.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį Vyriausybę paragino kuo greičiau keisti pandemijos valdymo strategiją.

Ministrė pirmininkė I. Šimonytė teigė, jog nauja tvarka jau kuris laikas galioja.

„Prezidento pasisakymo aš nevertinsiu, bet pasakysiu, ką Vyriausybė daro. Pandemijos valdymo strategija jau yra kuris laikas pakeista – ji pakeista pirmiausia kalbant apie kontaktus, jų vertinimą, izoliacijos pareigą. Tas jau keletą savaičių veikia“, – sakė ministrė pirmininkė.

Kartu primindama, kad dabar izoliacija yra būtina tik jeigu namų ūkio asmeniui yra patvirtintas koronavirusas.

O prireikus į darbą būtų iškviečiami ir besimptome koronaviruso forma sergantys kritinių sričių darbuotojai.

„Tai tikrai pandemijos valdymo principai yra pakeisti iš esmės“, – tikino ji.

Ministrė pirmininkė I. Šimonytė taip pat anonsavo, jog Vyriausybė jau kurį laiką turi planą stabdyti Galimybių paso veikimą. Anot jos, šis sprendimas turėtų būti priimtas kitą savaitę.

„Jeigu jūs konkrečiai klausiate apie Galimybių pasą, tai galiu pasakyti, kad Vyriausybė planą sustabdyti Galimybių pasą jau turi keletą savaičių. Tiesiog šias savaites buvo derinami Operacijų vadovo sprendimai, diskutuojama su verslu taip pat, kur dabar taikomas Galimybių pasas ir kokie reikalavimai galėtų jį pakeisti. Ir aš manau, kad sprendimas dėl Galimybių paso sustabdymo bus priimtas Vyriausybės kitą trečiadienį“, – sakė I. Šimonytė.

Priežasčių atšaukti nepaprastąją padėtį nėra

Premjerė penktadienį apžiūrėjo fizinio barjero įrengimą pasienyje su Baltarusija bei lankėsi A. Barausko pasienio užkardoje. I. Šimonytė tikisi, kad fizinis barjeras bus įrengtas ir laiku, ir laikantis biudžeto.

„Tikiu ir pasitikiu tuo, ko tikėjausi nuo pat pradžių – ir laiku, ir laikantis finansinio plano, kuris buvo sudėliotas. Tas mane džiugina. Gerai, kad pasijungė ir kiti rangovai, dabar yra įvairių gamtinių niuansų žiemą. (…) Bet bendrai apėmus, manau, kad darbai vyksta sparčiai ir bus atlikti laiku“, – sakė I. Šimonytė.

Ministrė pirmininkė teigė, jog kai baigsis ekstremali padėtis, tada ir bus stabdomas neteisėtų migrantų apgręžimas. Kol kas priežasčių atšaukti šią padėtį nėra.

„Ta situacija, lyginant su lapkričio mėnesiu, yra stipriai pasikeitusi. Bet niekam nėra paslaptis ir bendresnio paveikslo dalis, kuris klostosi palei Ukrainos sienas, ir Baltarusijoje, kur sutelkta nemažai karinių pajėgumų. Todėl manau, kad atšaukti ekstremalią padėtį pasienyje yra tikrai anksti“, – žurnalistams penktadienį sakė ministrė pirmininkė I. Šimonytė.

 

delfi.lt