Į skyrių susibūrę Klaipėdos Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ nariai: Klaipėda per ilgai buvo pamiršta

Į skyrių susibūrę Klaipėdos Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ nariai: Klaipėda per ilgai buvo pamiršta
AA

Šiandien įsteigtas Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Klaipėdos skyrius. Steigiamajame visuotiniame susirinkime buvo išrinktas skyriaus pirmininkas, jo pavaduotojai bei skyriaus valdybos nariai. Skyriaus narius sveikinęs partijos pirmininkas Saulius Skvernelis pabrėžė Vakarų regiono svarbą, o Klaipėdos skyriaus pirmininku vienerių metų kadencijai tapęs Artūras Bogdanovas sako, kad Klaipėda – unikalus miestas, tačiau per ilgai pamirštas tiek vietos, tiek sostinės politikų ir tai privalo keistis.

vardan lietuvos

Steigiamasis visuotinis susirinkimas užtruko kelias valandas, per kurį ir suformuota visa Klaipėdos Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ skyriaus struktūra. Tai vienas didžiausių skyrių visoje Lietuvoje, kuriam priklauso 115 narių.

Skyriaus pirmininku vienerių metų kadencijai išrinktas Artūras Bogdanovas, kuris anksčiau buvo žemės ūkio viceministru, Klaipėdos rajono Administracijos direktoriumi. Jo pavaduotojais tapo Dainius Smatavičius ir Elida Mantulova. Išrinkta ir Klaipėdos skyriaus valdyba, kurios nariais tapo Karolis Grigalauskas, Aurelijus Karolis, Andrius Leliuga, Virginija Lukošienė, Mindaugas Makaras, Daiva Mockevičienė, Vilma Monikienė, Egidijus Sabataitis, Irena Šiaulienė, Germanas Čepas.

Klaipėdos skyriaus pirmininkas sako, kad dabar jų laukia nemažai darbų ir iššūkių, o vienas pagrindinių – priminti valdžiai, kad Klaipėda yra svarbus ir unikalus miestas, kuris privalo sulaukti tinkamo dėmesio, investicijų ir pokyčių.

 

„Ilgus metus mes matėme tik vieną dalyką – vis didėjančią atskirtį tarp vietos valdžios ir klaipėdiečių. Politikai tarsi pamiršo, kad Klaipėdoje gyvena žmonės. Nebuvo įsiklausoma į jų nuomonę, pastabas ar problemas. Tai privalo keistis ir visa mūsų stipri komanda to sieks. Tuo pačiu sostinės valdžiai priminsime, kad Lietuvoje yra ne tik Vilnius. Klaipėda ne mažiau svarbi ir miestas privalo sulaukti tinkamo dėmesio, kurio jau seniai nusipelno“, – sako Klaipėdos Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ skyriaus pirmininkas Artūras Bogdanovas.

Steigiamajame skyriaus susirinkime dalyvavęs buvęs premjeras ir partijos pirmininkas Saulius Skvernelis ne tik pasveikino naujai įsteigto skyriaus narius, bet ir pabrėžė Vakarų regiono svarbą.

„Tikrai džiaugiuosi tokia stipria ir motyvuota komanda Klaipėdoje ir tą patį matau visame Vakarų regione. Čia prie mūsų partijos prisijungė daugybe kompetentingų, iniciatyvių ir pokyčių norinčių žmonių. Savivaldybių Tarybose turime savo frakcijas, o, pavyzdžiui, Neringai ir Šilutei vadovauja merai, kurie yra mūsų partijos steigėjai. Tai rodo, kad esame stipri jėga turinti ne tik noro, bet ir galimybių įgyvendinti pokyčius, kurių žmonės jau seniai laukia“, – teigia Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis.

Naujai įsteigtas Klaipėdos skyrius miesto Taryboje taip pat turi ir savo frakciją. Joje trys ilgametę patirtį politikoje ir visuomeniniame gyvenime turintys nariai – Elida Mantulova, Vytis Radvila ir Artūras Razbadauskas.

 

Reklama Ikona, uždaryti