A. Armonaitė: „Ukrainos verslui, ketinančiam įsikurti Lietuvoje, paskolų palūkanas sumažinome trečdaliu“

A. Armonaitė: „Ukrainos verslui, ketinančiam įsikurti Lietuvoje, paskolų palūkanas sumažinome trečdaliu“
AA

Ekonomikos ir inovacijų ministerija parengė paskolų priemonės „Startuok“ pakeitimus, kurie leidžia Ukrainos piliečiams ir verslams, norintiems pradėti veiklą mūsų šalyje, gauti trečdaliu mažesnes palūkanas verslo pradžiai ar apyvartinėms lėšoms.

Pagal Europos regioninės plėtros fondo lėšomis finansuojamą „Startuok“ priemonę į lengvatines paskolas gali pretenduoti smulkusis ir vidutinis verslas, kuris veikia ne ilgiau kaip trejus metus, arba ne ilgiau kaip penkerius metus veikiantis verslas, vykdantis socialinius projektus. Paskolos skiriamos naujo verslo pradžiai arba apyvartinėms lėšoms – jau vykdomos veiklos plėtrai ir stiprinimui. 

„Siekiame kiek įmanoma padėti Ukrainos verslui ir piliečiams, kurie bėga nuo Rusijos pradėto karo. Todėl ukrainiečiams sudarome galimybę gauti paskolas su 30 proc. mažesnėmis palūkanomis verslo pradžiai. Taip jie galės lengviau įsikurti mūsų šalyje, perkelti savo verslą arba atrasti naujų veiklos sričių ir sukurti naujų darbo vietų“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė. 

Nuo šiol „Startuok“ paskolą su 30 proc. mažesnėmis palūkanomis gali gauti smulkiojo ir vidutinio verslo subjektai, kurie įsteigti ne anksčiau kaip 2022 m. vasario 24 d. ir kurių akcininkas, dalininkas arba savininkas yra Ukrainos pilietybę ir leidimą gyventi Lietuvoje turintis fizinis ar juridinis asmuo, taip pat verslininkai, turintys Ukrainos pilietybę ir nuo 2022 m. vasario 24 d. gavę leidimą gyventi Lietuvoje.

Pagal paskolų priemonę „Startuok“ galima gauti iki 3 mln. eurų paskolą, kurios trukmė – iki 10 metų, o apyvartinėms lėšoms galima gauti iki 200 tūkst. eurų paskolą laikotarpiui iki 3 metų. Paskolas administruoja ir teikia UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA).

Reklama Ikona, uždaryti