2022-ieji metai paskelbti jaunimo metais

2022-ieji metai paskelbti jaunimo metais
AA

Praėjo du dešimtmečiai nuo 2000 m. Jaunimo metų Lietuvoje, per kuriuos Lietuvoje užaugo nauja jaunimo karta, susidurianti su šiandien gajomis socialinėmis ir ekonominėmis problemomis bei tapusi gausiausiai emigruojančia Lietuvos demografine grupe.

Šių metų gegužės 13 d. LR Seimas patvirtino – 2022-aisiais metais minėsime Lietuvos jaunimo metus.

Siūlymą pateikė Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) ir Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga (PLJS). Atkreipiamas dėmesys, jog 2022-aisiais metais bus minimos Lietuvos jaunimui svarbios sukaktys: Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos trisdešimtmečio ir Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos penkiasdešimtmečio įsteigimo jubiliejai.

Šių organizacijų istorinis indėlis prisidedant prie Lietuvos jaunimo vienijimo šalyje ir pasaulyje bei jaunimo politikos formavimo yra nusipelnęs įvertinimo, kurį jaunimui ir jaunimo organizacijoms suteiktų įtraukimas į atmintinų metų sąrašą. Jaunimo metai suteikia galimybę atkreipti visuomenės dėmesį į jaunimo situaciją ir jaunimo problemas Lietuvoje, inicijuoti diskusijas ir tinkamų sprendimų priėmimą bei palengvinti jaunimo įsitvirtinimo procesą Lietuvoje.

Reklama Ikona, uždaryti