Paskutinį balandžio savaitgalį (balandžio 25–27 dienomis) Neringoje organizuojamos „Žiobrinės“.
Viena iš tradicinės šventės naujienų – pirmąkart Nidoje rengiamas „Žuvies filė čempionatas“.
Balandžio 26 d. 14 val. jis suburs visus kulinarijos aistruolius ir profesionalus į pievą prie Nidos uosto.
Tikrame kulinariniame mūšyje susitiks greitis, tikslumas, artistiškumas ir... aštrūs peiliai. Dalyviai turės kuo greičiau ir taisyklingiau išpjaustyti žuvies filė. Tačiau čia svarbu ne tik technika – papildomi taškai bus skiriami už kūrybiškumą, artistiškumą ir šou elementą! Bet atsargiai – jei žuvis išslys iš rankų, rungtis baigta.
Pirmosios vietos laimėtojas pelnys 500 € vertės prizą, antrosios - 200 € vertės prizaą, o visi kiti gaus dovanėles.
Čempionatą vertins profesionalų žiuri:
Deivydas Praspaliauskas („Amandus“)
Donatas Kučikas („Juodasis kalnas“)
Orijus Gasanovas – vertins artistiškumą ir pasirodymo šou!
Dalyvių registracija vyksta iki balandžio 15 d. el. paštu event@visitneringa.lt arba tel. +37069888585.