Paskutinė galimybė išvysti teatralizuotą koncertą jaunimui ir šeimai „Šitas, Kitas ir Anas“

Paskutinė galimybė išvysti teatralizuotą koncertą jaunimui ir šeimai „Šitas, Kitas ir Anas“
AA

Meninėmis naujovėmis savo koncertuose publiką stebinantis Klaipėdos brass  kvintetas, vadovaujamas Sigito Petrulio, leidžiasi į dar vieną muzikinį nuotykį. Kolektyvas kartu su aktoriais kurs muzikinį spektaklį jaunimui ir šeimai. Kovo 7 dieną 18.30 valandomis publika kviečiama paskutinį kartą Klaipėdos koncertų salėje (KKS) išgirsti įtraukiantį teatralizuotą koncertą.

„Šis spektaklis patrauklus tuo, kad jame skamba šiuolaikiška, autorinė, mūsų kurta muzika, kuri tinka ne tik vaikams bet ir jų tėvams. Mes su kolegomis, aktoriais Donatu Mickūnu ir Kristupu Biržiečiu, esame energingi ir kūrybingi žmonės, tad stengiamės tai perteikti ir scenoje. Manau, kad klausytojai tai pajuto, todėl pamėgo šį projektą“, – apie koncerto sėkmę užsiminė aktorius Gytis Šimelionis.

Režisierė Evelina Šimelionė atskleidžia, kad šį projektą sukurti paskatino mintis pristatyti programą ne tik mažiesiems klausytojams, bet ir vyresniems vaikams, jaunimui.

Siužetas pasakoja apie tris geriausius draugus, kurie kartu kuria muziką. Istorijos intriga prasideda tada, kai draugai Šitas, Kitas ir Anas nusprendžia dalyvauti „Geriausios dainos konkurse“. Kelyje į laimėjimą jie susiduria su sunkumais ir iššūkiais: kaip negalvoti vien tik apie save, neužsidaryti savo kambaryje ir mokėti išsaugoti tikrą draugystę. Ar noras laimėti, būti pripažintam ir žinomam išskirs draugus?

Aktorius G. Šimelionis teigia, kad visada mėgo klausytis pučiamųjų instrumentų atliekamos muzikos, todėl šis projektas jam yra ypatingas. „Turėjau mažą svajonę pakoncertuoti, pritariant šiems instrumentams. Svajonė išsipildė su kaupu: kvintetas ne tik puikiai groja, bet ir sėkmingai įsitraukė į kūrybinį procesą,“ – pasakoja G. Šimelionis. Aktorius priduria, kad koncerte netrūks juoko, liūdesio ir gražios muzikos bei tiki, kad žiūrovai mėgausis šiuo renginiu.

Koncerte skamba autorinės K. Biržiečo ir G. Šimelionio kurtos dainos pagal Juozo Erlicko, Justino Marcinkevičiaus, Teofilio Tilvyčio, Violetos Palčinskaitės ir kitų poetų eiles. Dainų aranžuotes pučiamųjų kvintetui sukūrė Rimantas Giedraitis. Klausytojai scenoje išvys aktorius Donatą Mickūną (vokalas, klavišiniai), Kristupą Biržietį (vokalas, elektronika) ir Gytį Šimelionį (vokalas, gitara). Aktorių dainos skambės pritariant Klaipėdos brass kvintetui, kuriame groja Sigitas Petrulis (meno vadovas, trimitas), Jonas Katauskas (trimitas), Monika Miliauskienė (valtorna), Arvydas Stakvilevičius (trombonas) ir Vidmantas Liasis (tūba).

Paskutinė galimybė išgirsti teatralizuotą koncertą jaunimui ir šeimai – kovo 7 d. 18.30 val. KKS.