Nuo pirmadienio mokiniai, išskyrus jauniausius, mokysis nuotoliniu arba derindami įprastą mokymosi būdą su nuotoliniu

Nuo pirmadienio mokiniai, išskyrus jauniausius, mokysis nuotoliniu arba derindami įprastą mokymosi būdą su nuotoliniu
AA

Vyriausybei paskelbus karantiną, vaikai, kurie ugdomi pagal ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo programas, lankys darželius ir mokyklas įprastai, o 5-12 klasių mokiniai, taip pat mokiniai profesinio mokymo įstaigose, studentai aukštosiose mokyklose ateinančias tris savaites nuo lapkričio 9 d. mokysis nuotoliniu arba mišriu būdu. Kokį būdą rinktis, apsispręs savivaldybė arba pati mokykla. 

Neformalusis vaikų švietimas daugiausia vyks nuotoliniu būdu arba, jei tai neįmanoma, bus stabdomas. Neformaliojo vaikų švietimo programos galės vykti įprastai tose mokyklose, kuriose neformalusis švietimas yra arba tos mokyklos ugdymo plano, arba pailgintos dienos grupių, arba visos dienos mokyklos veiklos dalis. Neformaliojo vaikų švietimo programos taip pat galės vykti įprastai, jeigu užsiėmimai bus organizuojami lauke. Taip pat leidžiami ir individualūs mokymai, kai užsiėmimuose dalyvauja mokytojas ir vienas mokinys. Kontaktiniu būdu galės vykti tos neformaliojo vaikų švietimo programos, kurios vykdomos mokytojo, dirbančio tik su viena, ne didesne kaip 5 mokinių grupe, ir tik vienoje įstaigoje, patalpose užtikrinant 10 m2 plotą vienam besimokančiajam – šios sąlygos galioja ir neformaliajam suaugusiųjų švietimui, ir neformaliajam profesiniam mokymui; kitu atveju jis organizuojamas nuotoliniu būdu arba bus stabdomas. 

Specialiųjų ugdymosi poreikių turintys vaikai specialiosiose mokyklose  ir bendrojo ugdymo mokyklų specialiosiose klasėse bus ir toliau ugdomi įprastai, ne nuotoliniu būdu. 

Tiek darželiuose, tiek mokyklose, tiek vykdant neformaliojo švietimo programas, teikiant švietimo pagalbos konsultacijas kontaktiniu būdu, turi būti laikomasi valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytų asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi ir kitų būtinų sveikatos saugos, higienos sąlygų. 

Karantinas tęsis nuo lapkričio 7 d. iki lapkričio 29 d. 

Reklama Ikona, uždaryti