Naujojoje Klaipėdos galerijoje žinomos miesto pedagogės ir menininkės paroda

Naujojoje Klaipėdos galerijoje žinomos miesto pedagogės ir menininkės paroda
AA

Naujojoje Klaipėdos galerijoje pristatoma žinomos miesto pedagogės ir menininkės Loretos Laurinavičienės, šiemet mininčios savo jubiliejų, personalinė paroda „Žydėjimo kodas“, kurioje eksponuojami rinktiniai tapybos ant šilko darbai.

,,Žydėjimo kodas“ – tai naujų spalvos ir formos derinių paieškos, tai pabėgimas iš nuobodžios kasdienybės į ryškesnį pasaulį, kruopščiai išlietą ant šilko. Margaspalviai augalų ir paukščių siluetai paveiksluose transformuojasi į atogrąžų augmeniją primenančius fantastiškus darinius, atsiskleidžiančius modernistinėje formų ir spalvų žaismėje.

Ši paroda – ne tik apie augalus ir gamtos paslaptis, bet – laiko tėkmę,  gebėjimą užgimti, prasiskleisti ir galiausiai – pražysti visomis savo esybės spalvomis. Kiekvieno žmogaus gyvenime tas žydėjimas užkoduotas kitu laiku ir galbūt kitokiomis sąlygomis. Visi mes turime savo augimo, brandos ir žydėjimo laiką. Kiekvienas jame pražįstame skirtingai“, – savo mintimis dalinasi parodos autorė.

Loreta Laurinavičienė – Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro pedagogė. 2018 m. išrinkta Metų klaipėdiete ir įvertinta kaip viena ryškiausių švietimo srities darbuotojų.

Ilgus metus meilę menui diegusi savo mokiniams, parodoje ji atveria duris į savo užkoduotą spalvų ir formų pasaulį.

Paroda vyks iki liepos 9 d.

Reklama Ikona, uždaryti