Menininkų akcijos „Tyli daina“ flashmobas jau ir Klaipėdos aikštėje

Menininkų akcijos „Tyli daina“ flashmobas jau ir Klaipėdos aikštėje
AA

Šiandien, 12 val. Klaipėdos Atgimimo aikštėje įvyko akcijos „Tyli daina“ flashmobas. Tokiu būdu uostamiesčio menininkų bendruomenė siekia atkreipti dėmesį į kultūrą.

Išgirdę apie kasdien vykstančią „Tylios dainos“ akciją Vilniuje, klaipėdiečiai nusprendė prie jos prisijungti. Šios demonstracijos tikslas yra parodyti, kad kultūra pandemijos laikotarpiu, nors ir sunkiai, bet vis dar egzistuoja. Siekiama atkreipti valdžioje esančių dėmesį į menininkų bendruomenes.

Suvaržyti kultūros atstovai nebegali tęsti kūrybinės veiklos, jų salėse nebe žiūrovai, o tuščios kėdės. Sustabdytos repeticijos bei atšaukti renginiai kelia nerimą ne dėl neatliktų darbų, bet dėl didėjančio finansinio nestabilumo.

 

„Mums svarbus valdžios požiūris į kultūrą. Šis sudėtingas laikotarpis menininkams tapo tikru iššūkiu. Mes vis dar negavome jokios paramos. Turime patys išgyventi. Ši demonstracija siekia parodyti, kad laisvai kuriančių menininkų bendruomenės niekur nedingo. Mes šokame, o jūs jau nebegirdite mūsų dainos. Mes kol kas dar esame, bet galime ir nutilti“, - mintimis dalinosi akcijos dalyvė Marija Žemaitytė iš Klaipėdos Jaunimo teatro.

Šiandien įvyko pirmasis akcijos šokis Klaipėdoje. Nuo šiol jis vyks kasdien 12 valandą, Klaipėdos Atgimimo aikštėje. Flashmobo trukmė atitinka grojamos dainos ilgį. Šokdami dalyviai laikosi saugaus atstumo. Tiek Vilniuje esantys tiek Klaipėdoje dalyvaujantys akcijos dalyviai klausosi to paties garso takelio, kurį gali pasiekti savo išmaniųjų telefonų pagalba.

Dalyviai renkasi savanoriškai, nėra ir šios akcijos organizatoriaus, kaip konkretaus žmogaus. Tai laisvai kuriančių menininkų bendruomenės jungtinis kūrinys.