Knygos meno festivalis kviečia šeimas į kūrybines dirbtuves

Knygos meno festivalis kviečia šeimas į kūrybines dirbtuves
AA

Klaipėdoje nuo spalio 20 d. iki lapkričio 12 d. vyks Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) organizuojamas Knygos meno festivalis. Antrus metus iš eilės vyksiantis festivalis į renginius kviečia tiek plačiąją visuomenę, tiek būsimus ir esamus grafinio dizaino profesionalus bei kitus, su knygos dizainu ir turiniu susijusius specialistus. Šiemet festivalio programą papildys ir kūrybinės dirbtuvės, todėl kviečiame susipažinti su programa. Iš viso suplanuoti net šeši užsiėmimai su ypatingomis asmenybėmis, leisiantys jums patyrinėti knygas, kaip savotiškus meno kūrinius ir kūrybiškai praleisti laisvalaikį. Visos Knygos meno festivalio edukacijos yra nemokamos, tačiau dalyvių skaičius ribotas ir būtina registracija. Dirbtuvės vyks KKKC Parodų rūmuose Didžioji Vandens g. 2. Užsiėmimai skirti šeimoms su įvairaus amžiaus vaikais. 

2023 10 21, 13 val. Diana Monkevičiūtė-Rakauskienė. „POP UP. TUK TUK – KAS TU?“

Žaismingas knygos kūrimo procesas įtrauks į trimatės istorijos dėlionę, kurioje eksperimentuosime su spalvomis, karpytomis, plėšytomis formomis, derinsime koliažo techniką su originaliu piešimu pieštukais, markeriais. Galiausiai jūsų rankose gulės unikali sulankstoma žemėlapio knyga – trimatis pasaulis iš popieriaus, kurį kaskart atvėrus lauks iššokantis netikėtumas. Laukiami visi – šeimos su vaikais, draugų būreliai, ar netikėtai pro šalį einanti kompanija. Galite prisijungti ir įsilieti į kūrybinį procesą bet kuriuo dirbtuvių eigos metu. Dirbtuvės vyks tris valandas, tad galite užsibūti ilgėliau, bet pasimėgaukite kūrybine magija mažų mažiausiai valandą.

Registracija: https://forms.gle/zregg51yCE8CiSaT9

2023 10 22, 13 val. Inga Dagilė. „KAIP GIMSTA KNYGA“

Tai ypatingas pasimatymas su knyga, kuriame knygų dailininkė Inga Dagilė papasakos apie knygos gimimą. Apie tai, kokį kelią knyga nukeliauja nuo autoriaus iki knygyno, kiek žmonių kiekviename gamybos proceso etape ja rūpinasi. Edukacijos metu ypatingas dėmesys bus skiriamas spaustuvėje vykstantiems procesams, kuriuos labai retai kam pavyksta pamatyti. Knygos spausdinimo etapai aiškiai ir smagiai sudėlioti, iliustruoti piešiniais, nuotraukomis ir vaizdo medžiaga. Pasakojimas papildomas ir gyvais pavyzdžiais. Dirbtuvių metu kartu su dailininke pasigaminsite po nedidelę asmeninę knygelę (sąsiuvinį). 15 – 25 žmonių skaičius, trukmė iki  dviejų su puse val.

Registracija: https://forms.gle/GK63USxpyn9XKb5k6

 

2023 10 29, 12 val. Diana Monkevičiūtė-Rakauskienė. „KNYGŲ SKIRTUKAS“

Šiuose užsiėmimuose, pasitelkę spalvas bei formas, susikursite unikalų odinį knygos skirtuką, išgirsite jo atsiradimo istoriją. Skirtukas gali tapti ne tik pagalbininku padedančiu greitai surasti užbaigtą skaityti puslapį, bet ir autentišku aksesuaru su Jūsų mėgstama citata ar knygos herojumi. Ant odos išbandę tapymą dažais, galėsite knygos skirtuką dekoruoti juostelėmis, karoliukais, pasigamintu siūlų kamuoliuku ar kutu. Laukiami visi – šeimos su vaikais, draugų būreliai, ar netikėtai pro šalį einanti kompanija. Galite prisijungti ir įsilieti į kūrybinį procesą bet kuriuo dirbtuvių eigos metu. Dirbtuvės vyks tris valandas, tad galite užsibūti ilgėliau, bet pasimėgaukite kūrybine magija mažų mažiausiai valandą.

Registracija: https://forms.gle/zmpDy7U2MDzwCwwk9

 

2023 11 05, 13 val. Deimantė Rybakovienė. „KARŪNA BE KARALIAUS“

Mažų ir erdvinių knygelių („Pop-Up“) kūrybinės dirbtuvės. Mažoje knygelėje ir trumpoje istorijoje gali tilpti didelis džiaugsmas, baisus slibinas, karalystė su namais, aukštais bokštais ir upėmis, princai ir princesės, susimąstęs karalius ir jo karūna, žaižaruojanti fantazijos kibirkštimis. Bandysime išsiaiškinti, koks būtų dangus be žvaigždžių, riešutas be branduolio, karūna be karaliaus ir vaikai be pasakų. O prie erdvinės knygelės stalo rengsime puotą ir galėsime susodinti visus norinčius. Trukmė 1 val. 30 min.

Registracija: https://forms.gle/5DgGcdE6baKpcxN96

 

2023 11 11, 12 val. Žaneta Jasaitytė-Bessonova. „ABĖCĖLĖ“

Grafikos preso pagalba, kartu su menininke Žaneta Jasaityte-Besonnova, iš lino raižinių, augalų ir kitų priemonių susikursite vardinius drobinius krepšelius. Ant kurių galėsite įkomponuoti norimus paveikslėlius arba savo užrašą. Visos dirbtuvėms reikalingos priemonės dalyviams bus suteiktos. Užsiėmimai tinka įvairaus amžiaus žmonėms – tiek suaugusiems, tiek vaikams. Trukmė 2 val.

Registracija į šias dirbtuves prasidės spalio 19 d.

 

2023 11 12, 12 val. Urtė Kraniauskaitė. „SAVO INICIALŲ KŪRIMAS“

Tai kūrybinės dirbtuvės apie didžiųjų raidžių, inicialų dekoravimą. Paprasčiau tariant, apie išdidintos pirmosios teksto raidės iliustravimą. Edukacija skirta 5–10 metų vaikams, kurie galės iliustruoti savo vardų inicialus. Edukacijų metus bus rodoma, kaip savitai galima iliustruoti pasirinktą raidę arba inicialus, susieti jas su galimais istorijų pasakojimais arba pasakojimu apie save patį. Vaikams bus pasiūlyta sukurti / prisiminti trumpą istoriją / pasakojimą apie save, kuris vizualiai atsispindėtų jų iliustruotose inicialuose. Edukacijos trukmė nuo vienos valandos iki pusantros.

Registracija į šias dirbtuves prasidės spalio 19 d.

Knygos meno festivalį finansuoja Klaipėdos m. savivaldybė ir Lietuvos kultūros taryba. Informaciniai partneriai: JCDecaux Lietuva ir dienraštis „Klaipėda“.

KKKC Parodų rūmų (Didžioji Vandens g. 2, Klaipėda) darbo laikas: trečiadienį–sekmadienį 11–19 val. (valstybinių švenčių dienomis nedirba).