Klaipėdos koncertų salės sezono uždarymo koncerte – šiuolaikinis džiazas ir eksperimentinė muzika

Klaipėdos koncertų salės sezono uždarymo koncerte – šiuolaikinis džiazas ir eksperimentinė muzika
AA

Klaipėdos koncertų salė (KKS) koncertinį sezoną užveria šiuolaikinio džiazo ir eksperimentinės muzikos programa. Ją atliks meistriškai valdantis saksofoną ir elektroniką „Sheep Effect“ (Simonas Šipavičius) ir nusistovėjusį klasikinio kvarteto įvaizdį griaunantis „Chordos“. Skirtingų žanrų atlikėjus suvienijantis koncertas vyks rugpjūčio 3 dieną 19.30 valandą.

Atlikėjas, sukūręs unikalų skambesį

Saksofonininko S. Šipavičiaus kūrybą įkvepia džiazo, eksperimentinės ir elektroninės šokių muzikos žanrai. Nuo 2019 metų koncertuojantis „Sheep Effect“ pseudonimu, išleido debiutinį albumą „Saxual Harassment“, kuriame yra ir drum’n’basso, ir techno, ir minimal ir IDM apraiškų – tai yra džiazas klubams ir vakarėliams.

S. Šipavičius mokėsi Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (Petro Vyšniausko saksofono klasėje). Atlikėjas yra gerai pažįstamas džiazo bei alternatyviosios muzikos klausytojams. Saksofonininkas be solo projekto „Sheep Effect“ yra grupių „Sheep Got Waxed“, „Baroque Contempo“ ir „Vilnius JJazz Ensemble“ narys, bendradarbiauja su akademinės ir populiariosios muzikos kūrėjais, pasirodo kitose Lietuvos, Europos ir Azijos scenose.

Keičia įprastą kvartetų įvaizdį

Styginių kvartetas „Chordos“ pernai šventė kolektyvo 25-ąjį jubiliejų. Per visą gyvavimo laikotarpį jis tęsia misiją pristatyti naujausią lietuvių muziką užsienyje bei Lietuvos publiką supažindinti tiek su šalies, tiek su pasaulyje pripažintų XX–XXI amžiaus kompozitorių kūriniais. Kolektyvas pirmasis Lietuvoje atliko tokių žinomų šiuolaikinių kompozitorių kaip M. Feldmano, G. Ligeti, G. Crumbo, T. Riley’io, S. Reicho, G. Bryarso ir kitų kūrinius styginių kvartetui.

Nors „Chordos“ koncertines programas sudaro išskirtinai šiuolaikinės muzikos repertuaras, tačiau jos pasižymi stilių, žanrų, temų ir koncepcijų įvairove. Kvartetas dažnai dalyvauja netradiciniuose ir inovatyviuose projektuose – nuo bendrų kūrybinių koloboracijų su chorais iki koncertų su Lietuvos populiariosios scenos ar džiazo žvaigždėmis. Kvartetas nuolat kviečiamas koncertuoti Lietuvoje rengiamuose šiuolaikinės muzikos festivaliuose bei kituose renginiuose. Lietuvių muziką jis pristato  užsienio festivaliuose ir koncertiniuose turuose.

Kolektyvą šiuo metu sudaro Ieva Sipaitytė (I smuikas), Vaida Paukštienė (II smuikas), Robertas Bliškevičius (altas) ir Arnas Kmieliauskas (violončelė).

„Chordos“ ir „Sheep Effect“ programa žadą potyrių įvairovę: nuo minimalizmo iki chaoso, nuo šilto styginių tembro iki šokių muzikos ritmų. Vakaro programoje bus atliekami kūriniai iš „Sheep Effect“ albumų, taip pat keletas naujų, dar negirdėtų kompozicijų. 

Koncertas vyks rugpjūčio 3 d. 19.30 val. KKS.