Klaipėdos kariliono gausmas nutilo

Klaipėdos kariliono gausmas nutilo
AA

Klaipėdos koncertų salė ketvirtadienį pranešė atšaukusi visus Klaipėdos kariliono muzikos koncertus. Kaip teigiama pranešime, tokio sprendimo teko imtis dėl prastėjančios Klaipėdos centrinio pašto bokšto būklės.

karilionas

„Tikimės, greitai sugrįžt jau po istorinio pastato komplekso rekonstrukcijos", - rašoma KKS pranešime.

Išlieka klausimas, kiek ilgai tos rekonstrukcijos teks laukti.

Dar vasario mėnesį Klaipėdos miesto savivaldybė pranešė apie įvykusį  konstruktyvų susitikimą, kuriame aptarta Klaipėdos pašto būklė ir nuspręsta artimiausiame etape skelbti konkursą čia numatyto F. W. Argelanderio mokslo ir meno centro koncepcijai parengti.

Taip pat buvo užsiminta apie laukimą, kol Kultūros ministerijai pavaldus Kultūros infrastruktūros centras paskelbs projektavimo konkursą.

Šiuo metu Klaipėdos centrinis paštas priklauso Kultūros ministerijai. Dar 2022 metų liepos mėn. tarp Klaipėdos savivaldybės ir Kultūros ministerijos buvo pasirašytas ketinimų protokolas dėl šio pašto komplekso įveiklinimo. Protokole įtvirtinti ministerijos ketinimai skirti finansavimą komplekso sutvarkymui, o savivaldybė, ministerijai sutvarkius pašto kompleksą, turėtų pasirūpinti jo įveiklininimu.