Klaipėdos etnokultūros centras: karantino metu Užgavėnių tradicijos gali gyvuoti

Klaipėdos etnokultūros centras: karantino metu Užgavėnių tradicijos gali gyvuoti
AA

Klaipėdos etnokultūros centras tiki, kad ir karantino metu Užgavėnių tradicijos gali gyvuoti. Šiemet greičiausiai nesutiksime vaikštančių ir šėliojančių persirengėlių pulkelių, tačiau galima savo draugus ar kaimynus aplankyti ir virtualiai – juos pralinksminti ir palinkėti visokio labo. O koks Užgavėnių svečias be kaukės?

Klaipėdos Etnokultūros centras siūlo dalyvauti jų organizuojamose nuotolinėse edukacijose, kurių metu bus mokoma pasigaminti Užgavėnių kaukes iš tekstilės. Edukacijos vyks „Zoom“ platformoje, priemonėmis reikės pasirūpinti patiems. Užsiėmimai skirti visiems, jau mokantiems dirbti su adata ir žirklėmis.

Vasario 10 d. 18.00 val. vyks edukacija KAUKĖS IŠ ODOS. Tautodailininkė, odinių aksesuarų kūrėja Jūratė Mierkienė mokys, kaip sukurti Užgavėnių kaukę iš seno odinio rūbo ar nusibodusios rankinės. Registracija vyks vasario 1-8 d. užpildant anketą https://cutt.ly/IjFSDOx

Mokėjimo informacija, priemonių sąrašas bus išsiųstas užsiregistravusiems.

Vasario 12 d. 17.00 val. vyks edukacija KAUKĖS IŠ MEDŽIAGOS SKIAUČIŲ. Etninės kultūros entuziastė, tautinio kostiumo detalių kūrėja Ilona Tulabienė mokys sukurti raguoto Užgavėnių personažo kaukę, panaudojant audinio atraižas, siūlus, kailio gabalėlius. Registracija vyks vasario 1-10 d. užpildant anketą nuorodoje https://cutt.ly/djFSYSR

Mokėjimo informacija, priemonių sąrašas bus išsiųstas užsiregistravusiems.

Renginiai gali būti filmuojami, fotografuojami įrašuose, todėl informuojame, kad jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, ir šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar medija priemonėse.