Klaipėdietė menininkė pristato net dvi personalines parodas

Klaipėdietė menininkė pristato net dvi personalines parodas
AA

Klaipėdietė Sigita Mockutė (slapyvardžiu Psigidelia) kviečia uostamiesčio gyventojus ir svečius aplankyti jos darbų parodas ir per šiuos paveikslus patirti belaikę, begalinę erdvę, kupiną tylos ir meilės, iš kurios ir ateina autorės kūriniai. 

Šiai parodai atrinktus kūrinius vienija gamtos tema – juose daug augalų, saulės ir vandens motyvų. Taip pat dažname paveiksle dominuoja rankų motyvas, kuris simboliškai kalba apie mūsų veiksmus, juk rankos tai lyg širdies pratęsimas, jos mums padeda išreikšti tai, kas širdyje, per prisilietimą, kūrybą, darbą. Rankos taip pat simbolizuoja žmogų, kaip neatskiriamą gamtos dalį, jo integralią būtį visuose esančiuose elementuose, ir kiekvienoje būsenoje vyraujančią skirtingą nuotaiką, kurią sustiprina kuri nors dominuojanti spalva.

Menininkė Sigita atvirauja, kad jos kūryba - tai sakralus išgyvenimas, kur atsiskleidžia vidiniai giliausi mūsų esaties sluoksniai, tai meditatyvus susitikimas su savimi pačiu.

"Kuriu nuo vaikystės, mokiausi Klaipėdos dailės mokykloje, vėliau baigiau Vilniaus Dailės Akademiją, karts nuo karto visdar tobulinuosi meno kursuose su menininkais iš viso pasaulio Austrijoje, Amerikoje. Šešis metus keliavau po pasaulį su savo piešiniais po įvairius festivalius, renginius, gyvai piešdama ir dalindamasi gydančiu meno poveikiu – taip vis įvairiapusiškai tobulėdama ir patirdama, jog meno kalba kaip ir meilė yra universali, jai negalioja nei kalbos, nei kultūros barjerai. Kelis metus ir pati mokau patirti kūrybos polėkį per įvairias lengvas technikas, kas dar labiau praturtina mano pačios kūrybinį pasaulį ir leidžia dalintis meile kūrybai", - apie save pasakoja menininkė nuoširdžiai kviesdama visus kartu patirti kūrybos grožį.

Sigitos (slapyvardžiu Psigidelia) kūrybą galite pamatyti dvejose lokacijose: 

Klaipėdos Apygardos Teismo vitrinoje (H. Manto g. 26) ir PC Molas (prie knygyno Pegasas).