Į uostamiestį Kauno bigbendas atvyksta su improvizacijų ir džiazo programa

Į uostamiestį Kauno bigbendas atvyksta su improvizacijų ir džiazo programa
AA

Klaipėdos koncertų salės (KKS) rengiamo Vasaros koncertų ciklo metu naujai suskambės norvegų kompozitoriaus Edvardo Griego muzika. Renginyje po atviru dangumi džiazo spalvų įneš Kauno bigbendas, vadovaujamas vyr. dirigento Tomo Botyriaus. Skambės užsienio ir lietuvių autorių sukurtos E. Griego muzikos interpretacijos. Koncertas „Grieg in Jazz“ parko estradoje šalia KKS įvyks liepos 27 dieną 19.30 valandą.

Netikėtų projektų iniciatorius ir dalyvis

Šia unikalia programa Kauno bigbendas siekia apjungti klasikos ir džiazo skambesį. Koncertu taip pat koncertu bus pažymėta ir dar viena svarbi proga – 180-osios kompozitoriaus gimimo metinės.

Jau tris dešimtmečius Kauno bigbendas yra koncertinės įstaigos „Kauno santaka“ kolektyvas. Tai yra vienas pagrindinių Lietuvos profesionalaus džiazo orkestrų, kelioms kartoms tapęs džiazo mokykla. Kauno bigbendas bendradarbiauja su Lietuvos džiazo atlikėjais, dalyvauja visuose mūsų šalies džiazo festivaliuose, pasirodo su užsienio džiazo žvaigždėmis, rengia gastrolines keliones po įvairias Europos šalis.

Savitą stilių sukūręs kompozitorius

E. Griegas savo kūryboje iš pradžių plėtojo vokiečių romantinės muzikos tradicijas, o vėliau sukūrė savitą stilių, turintį norvegų muzikinio folkloro bruožų. Paprastumas, jausmų raiška, buities ir gamtos vaizdai – pagrindiniai kompozitoriaus stiliaus bruožai.

Koncerte klausytojai išgirs džiazo orkestro atliekamus E. Griego „Norvegų šokius“. Didelę kompozitoriaus kūrybos dalį taip pat sudaro dainos ir romansai. Viena tokių dainų – populiarioje „Myliu tave“ (H. K. Anderseno ž.), kurios aranžuotė taip pat skambės koncerte.

E. Griego „Pero Giunto“ aranžuotės, sukurtos legendinių džiazo meistrų Duke‘o Ellingtono ir Billio Strayhorno, bus atliktos koncerto pradžioje. Klausytojai taip pat išgirs lietuvių džiazo muzikantų – Jievaro Jasinskio, Karolio Šarkaus, Liutauro Janušaičio, Mindaugo Stumbro, Donato Petreikio – aranžuotes E. Griego kūrinių temomis. Skambės džiazinės kompozicijos iš žinomų autoriaus fortepijoninių pjesių, dainų ar orkestrinių kūrinių fragmentų.

Koncertą „Grieg in Jazz“ klausytojai kviečiami išgirsti liepos 27 d. 19.30 val. parke šalia KKS.