Gatvės muzikos diena įvyks – daugybė muzikantų išeis į gatves groti

Gatvės muzikos diena įvyks – daugybė muzikantų išeis į gatves groti
AA

Gatvės muzikos diena kasmet vyksta nuo 2007-ųjų. Ją sugalvojo ir pradėjo muzikantas Andrius Mamontovas, draugams elektroniniu paštu išsiuntęs kvietimus išeiti į lauką ir groti sostinės gatvėse. Nuo to laiko idėja taip išplito, kad tapo ne tik visos Lietuvos miestų gatves muzikos garsais užliejančia švente, bet ir tarptautine tradicija.

„Kiekvienas muzikantas yra išskirtinis ir įdomus savo muzikos suvokimu, tad tampama tarytum personažu, veikėju“, – Muzikos personažai, šių metų šventės šūkis.

Dėl koronaviruso pandemijos buvo nukelta šventės data, šiais metais Lietuvos gatves muzika sudrebins vasaros viduryje, liepos 18-ąją.

Šiuo metu savo dalyvavimą patvirtino  devyni Lietuvos miestai. Vakarų Lietuvai kol kas atstovauja tik trys: Klaipėda, Rietavas ir Šilutė. Organizatoriai tikina, kad miestų dalyvių skaičius gali toliau keistis pasipildydamas naujais.

Registracija į renginį jau aktyvi - muzikantai gali rezervuoti norimą pasirodymų laiką ir vietą naujoje GMD svetainėje www.gmd.lt

Prisiimdami atsakomybę už esamą karantino padėtį šalyje, muzikinės dienos organizatoriai šiais metais supaprastino renginio formatą: „Taip nusprendėme, nes kaip žinote, po pandemijos negalime leisti žmonėms per daug būriuotis, o bet kokios interakcijos pritraukia daug žiūrovų“. Gatvėse tiesiog gros muzikantai, o pabaigoje tradiciškai šventę užbaigs būgnų mušimas. Tiesa, šį užbaigiamąjį būgnų šou rengti sutiko ne visi miestai.

Šiais metais tai bus jau keturioliktoji Gatvės muzikos diena.