Festivalyje „Salve Musica“ prisiminsime žymius kompozitorius Vidmantą Bartulį ir Faustą Latėną

Festivalyje „Salve Musica“ prisiminsime žymius kompozitorius  Vidmantą Bartulį ir Faustą Latėną
AA

Adventinio susikaupimo laikotarpiu dažnai prisimename tuos, kurių nebėra tarp mūsų... Klaipėdos kamerinio orkestro programa „Šviesiam atminimui skirta pagerbti šiemet amžinybėn iškeliavusius žymius lietuvių kūrėjus Vidmantą Bartulį ir Faustą Latėną.

Mindaugas Bačkus, Klaipėdos kamerinio orkestro meno vadovas ir šios programos sumanytojas, pasakoja: „Kai buvau vaikas ir pradėjau mokytis muzikos, F. Latėnas ir V. Bartulis buvo pavadinti „naujaisiais romantikais“, kurių kūryba balansavo tarp teatro muzikos ir akademinės muzikos. Jie nuolat bandė įgyvendinti netikėčiausias kūrybines idėjas, kurios stebino klausytoją, bet visada žiūrėjau į juos su begaline pagarba ir meile už jų nuoširdų tikrumą, išradingą chuliganiškumą ir emocinį muzikos gilumą. Šiandien, kai jų abiejų nebėra, norisi tiesiog kartu pabūti su jų muzika“.

Koncerte bus atliktas ir  F. Latėno „Pasadoblis“, rašytas kaip muzika kino filmui „Miesčioniškas gyvenimas“, kuriame solo partijas grieš visa orkestro altų grupė.  

Klaipėdiečių kolektyvas interpretuos ir du styginių kvartetus – V. Bartulio Styginių kvartetą Nr. 1 „O, brangioji“ ir programos pavadinimą inspiravusį F. Latėno Styginių kvartetą Nr. 2 „Šviesiam atminimui“. Pastarajame kūrinyje skamba ištraukos iš muzikos režisieriaus Rimo Tumino spektakliui „Nusišypsok mums, Viešpatie“.

Klaipėdos koncertų salė reaguoja į LR Vyriausybės sprendimus drausti visus atvirose ir uždarose erdvėse, viešose vietose, organizuoti kultūros ir kitus renginius, todėl nuo lapkričio 7 d. koncertai vyks be klausytojų.  Šį koncertą žiūrovai galės stebėti tiesiogiai gruodžio 11 d. 18.30 val. Facebook https://bit.ly/2ItQsh0 arba Youtube platformoje. 

Reklama Ikona, uždaryti