Atokiau nuo Pervalkos, šalia dviračių tako esančioje senoje sodyboje gimusiai ir užaugusiai Jolantai Mitkutei visada buvo svarbu vietos dvasios pajautimas. Pajausti yra viena, o dalinti su kitais jau visai kita. Prieš kelis metus Jolanta su šeima autentiškame žvejų name įkūrė kavinę „Vėjopačio užeiga“. Lankytojus kviečia jaukus, gėlėse paskendęs kiemas su vaizdu į marių tolumas.
„Vėjopačio užeigai“ ir jos siūlomiems patiekalams: „Karoso šonkauliai“, „Kepta stinta marinate“, „Sūdytas žiobris marinate“, įteiktas Kuršių Nerijos produkto ženklas.
Šioje užeigoje patiekalai gaminami iš Kuršių mariose sugautos žuvies, o receptai yra patikrinti ilgamete tradicija,
"Dėkojame Jolantai ir jos šeimai už aktyvią veiklą bendruomenėje, už originalias ir tradicijomis paremtas idėjas, už neišsemiamą energiją puoselėjant pamario krašto tradicijas", - rašoma Kuršių Nerijos nacionalinio parko pranešime.