Reklama

Paskelbti nauji Kuršių nerijos nacionalinio parko produkto ženklo savininkai

Paskelbti nauji Kuršių nerijos nacionalinio parko produkto ženklo savininkai
AA

Autentišką vietos produkciją pristatantis Kuršių nerijos nacionalinio parko produkto ženklas šiemet suteiktas dar trims Kuršių nerijoje kuriantiems ir kultūrinį paveldą puoselėjantiems verslams bei menininkams. Paraiškas pateikę ir komisijos atranką praėję juodkrantiškiai kviečia pažinti vietos istorinio kurorto dvasią, pasinerti į gastronomines keliones ir paimti dalelę Kuršių nerijos į savo rankas.

Pažintis su viena pirmųjų Juodkrantės vilų

juodkrantės vila

Nuotraukos aut. - Ramūnas Guiga 
Ažūriniais pjaustiniais išpuošta 1881 m. statybos vila „Loebel“ – viena pirmųjų istoriniame Juodkrantės vilų kvartale, anuomet priklausiusi panelei Cecilijai Bein, Variškių dvaro prie Nemuno (Tilžės apskrityje) savininkei. Antram gyvenimui prikelta vila - Chlebinskų šeimos nuopelnas. 2022 m. pastatas restauruotas išsaugant autentiškas detales, sugrąžinant pastato fasadui istorinius architektūrinius elementus. Ši erdvumu ir lengvumu išsiskirianti medinė vila šiandien kviečia sugrįžti į istorinius „Schwarzort“ (liet. Juodojo kranto) kurorto, iki II-ojo pasaulinio karo įėjusiu į geriausių Vokietijos Baltijos jūros kurortų dešimtuką, laikus ir patirti ypatingą dvasią. „Loebel“ šeimininkai maloniai priims pasisvečiuoti saulėtose terasose ir apartamentuose, supažindins su vilos istorija, jos restauracija, taip pat, besidominčius gali konsultuoti medinio kultūros paveldo restauravimo klausimais. Vilos „Loebel“ durys lankytojams atviros ištisus metus.

Daugiau informacijos:
Vila „Loebel“, Vilų g. 20, Juodkrantė, Neringa
Dominykas Chlebinskas
Tel. +37069916230
El. paštas: villaloebel@gmail.com

Ypatingi Kuršių nerijos žuvies skoniai

kuršių nerijos žuvis

Burokėlių sriuba su unguriu, žiobrio „drožtinis“, o gal starkio karpačio? Kokią kulinarinę kelionę patirsite, jums atskleis restorano „Juodasis kalnas“ prieigose stūksantis šaldytuvas su vietine nerijos žuvimi. Iš kartos į kartą perduodamas tradicijas puoselėjantys restorano  šeimininkai – vadovė Simona Baniulaitytė ir virtuvės šefas Donatas Kučikas – nuolat ieško išskirtinių skonių, autentiško gastronominio potyrio. Kadangi restorano meniu kinta priklausomai nuo vietos žvejų pagautos žuvies, Kuršių nerijos nacionalinio parko produkto ženklas suteiktas visiems restorane patiekiamiems patiekalams, gaminamiems su Kuršių neriją supančių vandenų žuvimi. Originalūs skoniai nerijos lankytojų laukia visus metus – ir žiemą, ir vasarą.

Daugiau informacijos:
Restoranas „Juodasis kalnas“, Ievos kalno g. 22, Juodkrantė, Neringa
Tel. +37067383893
El. paštas: uabumamis@gmail.com

 

Delną šildanti keramika su rinktiniu Kuršių marių mergeliu

kuršių nerijos keramika

Kuršių nerijoje gyvenimą kurianti profesionali keramikė Indrė Dikavičiūtė neapsiriboja tradicinėmis medžiagomis ir formomis. Kaip teigia pati menininkė, įkvėpimas jai kyla iš supančios gamtos: nerijos miškų, vandenų ir smėlynų, todėl kiekvienas jos darbas - vienetinis. Šie Kuršių nerijos nacionalinio parko produkto ženklu sertifikuoti keramikės darbai – tai tradicinių keramikos molio masių maišytų su pamary rinktu ypatingais mineralais ir nerijos istorija praturtintu mergeliu dirbiniai. Iš šių puodelių gerdami rytinę kavą ar arbatą – visuomet būsite arčiau mylimos Kuršių nerijos.

Daugiau informacijos:
Keramikė Indė Dikavičiūtė Juodkrantėje
Tel. +37061695037
El. paštas: indred@gmail.com

kuršių nerijos keramika

Kuršių nerijoje tvarią aplinkai veiklą produkto ženklu sertifikavo jau 11 vietoje kuriančių gyventojų, įvairiai prisidedančių prie darnaus turizmo plėtros, kultūros ir gamtos paveldo puoselėjimo ir populiarinimo.