2025 metais Palangoje vyks Pasaulio lietuvių sporto žaidynės

2025 metais Palangoje vyks Pasaulio lietuvių sporto žaidynės
AA

Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus savo soc. tinklų paskyroje pasidalino džiugia žinia - 2025 metais Palangoje vyks Pasaulio lietuvių sporto žaidynės.

Tai tarptautinis, gilias tradicijas turintis sporto renginys, suburiantis tūkstančius Lietuvoje ir užsienyje gyvenančių mūsų tautiečių.

Sportininkai mėgėjai iš įvairių šalių kurorte ne tik varžysis įvairiose sporto šakose, bet ir bendraus, užmegs naujas pažintis, susipažins su mūsų miestu bei turiningai praleis laiką.

Pasak Palangos mero, kad įgytų teisę rengti šią sporto šventę Palangoje, turėjo laimėti konkursą, t. y., įveikti kitus pretendentus bei kompetentingai komisijai įrodyti, kad yra tikrai verti būti Pasaulio lietuvių sporto žaidynių organizatoriais.

„Todėl nuoširdžiai dėkoju kiekvienam mūsų komandos nariui, savo darbu, pasiūlymais ir idėjomis prisidėjusiems siekiant bendro tikslo – galimybės mūsų tautiečius sportininkus mėgėjus iš viso pasaulio 2025-aisis sukvieti į Palangą.

Ypač dėkoju už profesionaliai parengtą Palangos pristatymą Palangos miesto savivdldybės administracijos Ekonominės plėtros skyriaus rinkodaros specialistei Aušrai Šikšnienei ir Švietimo skyriaus vedėjai Laimai Valužienei", - savo pranešime rašė Palangos miesto meras.

Pasaulio lietuvių sporto žaidynių tikslas skatinti viso pasaulio lietuvių sportinę veiklą ir palaikyti lietuvybę. Šarūnas Vaitkus įsitikinęs, kad svetinga Palanga tam - labai tinkamas miestas.

„Turime gerai išplėtotą sporto infrastruktūrą, įvairioms sportinėms veikloms kurorte pritaikomos ir viešosios erdvės, tad dėsime visas pastangas, kad tad ši sporto šventė, kurią drąsiai galime vadinti tautine olimpiada, o taip pat – ir mūsų kurortas visiems jos dalyviams padovanotų puikių įspūdžių ir emocijų.

Beje, metais anksčiau – 2024-aisiais - Palanga suburs pučiamųjų muzikos profesionalus bei mėgėjus iš viso žemyno – įveikę labai rimtą pretendentų atrankos konkursą, buvome paskelbti prestižinio muzikos pasaulio renginio – Europos varinių pučiamųjų čempionato – organizatoriais", - teigė meras.