Vyriausybė nusprendė: galimybių paso reikės ir 12-mečiams

Vyriausybė nusprendė: galimybių paso reikės ir 12-mečiams
AA

Šiandien, Vyriausybė pritarė galimybių paso nepersirgusiems ir nepasiskiepijusiems COVID-19 sustiprinančiąja doze 12 - mečiams įvedimui, jo galiojimas bus ribojamas iki 7 mėnesių.

Sprendimas įsigalios nuo gruodžio 28 dienos.
 

Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys teigė, kad galimybių paso 12- mečiams mokyklose ir būreliuose nereikės.

„Galimybių paso nereikia šioms veikloms, tai reiškia, kad visi, kas dalyvauja formaliame ir neformaliame ugdyme, jie galės dalyvauti nepriklausomai nuo galimybių paso, nesvarbu, kokios veiklos, net jeigu mokykla veda į kiną“, – teigė ministras.

 

Taip pat nutarta, kad nuo gruodžio 1-osios serologinį antikūnų tyrimą siekiant gauti galimybių pasą bus galima gauti ne tik persirgus, bet ir po vakcinacijos, o vaikams nuo 12 iki 16 metų galimybių pasas galėtų galioti pasidarius PGR tyrimą 7 dienas – tiek, kiek neigiamas testas galioja norint lankyti pamokas mokyklose.

Pasibaigus spetynių mėnesių galimybių paso galiojimui, pasą galės pratęsti pasiskiepijus trečiąja sustiprinančia doze, taip pat asmenims, kurie persirgo COVID-19, kai diagnozė buvo patvirtinta remiantis teigiamu PGR tyrimo rezultatu ar jei asmuo turi pakankamai antikūnų. Po teigiamo antikūnų testo galimybių paso galiojimo laikas būtų pratęstas ir nuo koronaviruso paskiepytiems žmonėms, ne tik persirgusiems.

Galimybių pasas nuo gruodžio 1-osios taip pat nebebus išduodamas atlikus greitąjį antigeno testą.

Nevakcinuotiems arba COVID-19 nepersirgusiems žmonėms norint išsiimti dokumentą galiotų tik PGR tyrimas. Be to, neigiamo testo rezultatas galiotų nebe 48, o 72 valandas.