Vyriausybė atidėjo sprendimą: pokyčius priims tik kitą savaitę

Vyriausybė atidėjo sprendimą: pokyčius priims tik kitą savaitę
AA

Premjerė Ingrida Šimonytė antradienį buvo informavusi, kad šiandieninio posėdžio metu Vyriausybė turėjo spręsti dėl karantino paskelbimo ir kitų papildomų ribojimų įvedimo, tačiau po neformalaus pasitarimo ministrų kabinete sprendimas buvo atidėtas kitai savaitei. Apie pokyčius pradėta kalbėti dėl pablogėjusios epidemiologinės situacijos šalyje.

Kaip teigė Sveikatos apsaugos ministerijos vadovas Arūnas Dulkys, visas Ministrų kabinetas vieningai palaiko siūlymą dėl kaukių dėvėjimo taisyklių griežtinimo. „Dėl kaukių – visas kabinetas sutiko, kad reikia griežtinti taisykles. Kalba buvo ir apie nuotolinį darbą. Kitam trečiadieniui su teisininkais pasižiūrėsime, ar tai turi būti ekstremalios situacijos, ar karantino kontekste“, – tvirtino A.Dulkys.

 

Premjerė I. Šimonytė minėjo, kad ekonominių veiklų apribojimas su galimybių pasu veikia, tačiau tam reikia griežtesnės kontrolės. Bus sprendžiama kaip išspręsti šią problemą, kad patikrinti būtų visi.

Taip pat ministrų kabinetas žada peržvelgti izoliacijos terminą ir jį galimai trumpinti nuo 14 iki 10 dienų.

Pasak A. Dulkio, toks pokytis turėtų atnešti naudą ugdymo srities atstovams.

Ugdymo įstaigose izoliuoti žada tuos vaikus, kuriems nustatys COVID - 19,  o su sergančiuoju kontakte buvusiems bus suteikta galimybė atlikti PGR testą ir jei atsakymas neigiamas - galima grįžti į ugdymą.

Jei atlikti PGR testą atsisakoma, vaikas būtų siunčiamas į 10 dienų izoliaciją.

I. Šimonytė taip pat minėjo, kad bus siekiama suteikti visakeriopą pagalbą didiesiems darbdaviams paskiepyti dar nepasiskiepijusius darbuotojus.

Taip pat, po sėkmingo pilotinio bandymo, bus tęsiamas mobilusis vakcinavimas, kai pas 75+ amžiaus grupei priklausančius senjorus atvyks mobili komanda ir senolį paskiepys tiesiog namuose.