VRK paskelbė kandidatų į Klaipėdos miesto merus sąrašą

VRK paskelbė kandidatų į Klaipėdos miesto merus sąrašą
AA

2023 m. kovo 5 d. vyks savivaldybių tarybų ir merų rinkimai. Penktadienį, Vyriausios rinkimų komisijos puslapyje pasirodė oficiali kandidatų į Klaipėdos miesto merus sąrašas.

Garbingos uostamiesčio mero pozicijos siekia net 12 kandidatų:

Birutė Adruškaitė (Laisvės partija),  Giedrius Bindza (Darbo partija), Artūras Bogdanovas (Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“), Saulius Budinas (Liberalų sąjūdis), Arvydas Ektis (Lietuvos žaliųjų partija), Ligita Girskienė (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga), Vytautas Grubliauskas (Lietuvos socialdemokratų partija), Audrius Petrošius (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai), Naglis Puteikis (Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai), Gintarė Sakalauskaitė (Lietuvos regionų partija), Arvydas Vaitkus (Politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai”) ir Remigijus Žemaitaitis (Partija „Laisvė ir teisingumas“).

Klaipėdiečių išrinktas meras įgis teisę atstovauti miestiečių interesams bei spręsti savivaldos klausimus. Tai įpareigojanti atsakomybė, į kurią sudėti daugelio rinkėjų lūkesčiai ir viltys.

Tikimės, kad čia pateikta informacija padės apsispręsti, kam atiduoti savo balsą, ir balsuoti už tuos atstovus, kurie rūpintųsi krašto bendruomene, gintų žmonių interesus, priimtų tvarius, bendruomenei reikalingus sprendimus, gerbtų įstatymus ir savo darbu pateisintų klaipėdiečių pasitikėjimą.

Birutė Adruškaitė (Laisvės partija)

birutė andriuškaitė

 

Klaipėda taps:

Gyvybės ir kultūros centru
Patraukliu ir šurmuliuojančiu kurortu Jūrinių inovacijų centru Baltijos šalyse

Darnus ir visapusiškai naudingas miestiečiams uosto-miesto santykis: - Siekti Klaipėdos miesto įtraukimo į valstybinio jūrų uosto valdymą
- Nulinė tolerancija Danės, Kuršių marių ir Baltijos jūros taršai

Miesto kursas – jūrinės ir žaliosios inovacijos:
- Skatinti ir remti Klaipėdos tarptautiškumą
- Žaliasis koridorius jūrinės ir žaliosios ekonomikos verslui steigtis Klaipėdoje - Siekti Klaipėdos vienaragio užauginimo
- Didinti tiesiogines užsienio investicijas vienam gyventojui

Miestas – mūsų namai:
- Nulinis pakantumas korupcijai savivaldybėje ir jai pavaldžiose įstaigose - Miestas tavo telefone–sukurti ir įgyvendinti e.savivaldos sprendimą
- Tvarumas ir žmogaus teisės – visuose klausimuose

 

Giedrius Bindza (Darbo partija)

giefdrius Bindza

 

Stiprios bendruomenės - tai stipri Lietuva. Stipri bendruomenė - tai stipri savivalda. O stipri savivalda - tai draugiška ir palanki žmonėms aplinka, tvarūs ir savalaikiai sprendimai, kokybiško gyvenimo ir ilgalaikės perspektyvos garantas.

Turime atsigręžti į vietos bendruomenes, įgalinti jas priimti sprendimus dėl savo ateities. Įgyvendindami savo programą stiprinsime ne centrinę valdžią, o savivaldos gyventojus ir jų bendruomenes. Stiprindami gyventojų atstovavimą savivaldoje kursime tvirtus bendruomenių ir vietos valdžios ryšius. Skirsime didesnį dėmesį Dalyvaujamojo biudžeto įgyvendinimui.

Subursime stiprią švietimo bendruomenę, kurios tikslas būtų visapusiškas moksleivių ugdymas, solidūs jų rezultatai ir savo darbu besididžiuojantys pedagogai. Skatinsime švietimo darbuotoją rinktis Klaipėdą - suteiksime paramą pirmo būsto įsigijimui bei sieksime, kad mokytojas dirbdamas pilnu etatu, gautų ne mažesnį nei Klaipėdos m. VDU atlyginimą.

Sukursime Klaipėdos m. moksleivių vasaros dienos užimtumo stovyklas, kuriose galėtų dirbti pedagogai iš visos Lietuvos.

Sveikatos paslaugų prieinamumas išlieka vienu didžiausiu iššūkiu. Efektyvi pirminė sveikatos priežiūra ir aktyvesnis įsitraukimas į profilaktines programas yra būtinas etapas, norint užtikrinti, jog mūsų bendruomenės nariai išliktų sveiki ir darbingi. Įdiegsime sveikatos įstaigų vadovų rotaciją.

Socialinės paslaugos rodo bendruomenės gebėjimą pasirūpinti aplinkiniais. Mums svarbu, kad kiekvienas, kuriam socialinė pagalba reikalinga, ją galėtų gauti. Peržiūrėsime, Socialinio būsto suteikimo tvarką ir sudėsime aiškias taisykles.

Ekonominio gyvenimo plėtra yra gerovės savivaldybėje pagrindas. Sieksime, kad verslo plėtra užtikrintų naujų darbo vietų atsiradimą, todėl stiprinsime infrastruktūros plėtrą. Klaipėdoje yra labai reikalingas tiltas arba požeminis pravažiavimas per geležinkelį ties Rimkais.

Sieksime, miesto ribų praplėtimo iki Radailių kelio. Čia sieksime pastatyti 2 mokyklas, 4 darželius. Bei įrengti rekreacinę poilsio zoną.

Artūras Bogdanovas (Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“)

artūras bogdanovas

Aš, gimę ir augęs Klaipėdoje, sukūręs dešimtį darbo vietų nuosavame versle, auginęs savo vaikus Klaipėdoje - noriu matyti Klaipėdos pabudimą. Noriu matyti augančią Klaipėdą. Patrauklią ir patogią kurtis šeimoms, gyventi senjorams. Judrią bei inovatyvią, kurioje norėtų pasilikti jaunimas, prisidėsiantis prie uostamiesčio augimo.

Sukaupta didelė darbo patirtis viešajame sektoriuje, solidi vadovavimo patirtis būnant viceministru, administracijos vadovu- padės miestui augti, sulaukti investicijų bei kasdien laukiamų realių pokyčių.

Žinau, kad atėjo laikas miestui iš “miegančio” - tapti inovatyviu, gamtai draugišku, gyvu miestu, atviru ir patraukliu investuotojams bei verslui. Klaipėdoje gausu apleistų teritorijų, kurios darko miestą jau dešimtis metų. Miestas įstrigęs valdininkų ateities vizijų projektuose, kurie eilę metų tik keičiasi, bet nieko nevyksta. To pavyzdys - Dangės upė. Didieji Europos miestai rūpinasi priėjimu prie vandens, tačiau Klaipėda - išimtis. Kodėl? Nepakankama ir nekintanti miesto infrastruktūra metų metus kasdien kelia problemas ne tik miesto gyventojams, bet ir Klaipėdos svečiams. To pasekoje miestas prarado investuotojų pasitikėjimą - turime tai susigrąžinti.

Tam, kad uostamiestis taptų patogiu ir gyvu miestu - sieksiu ne tik ženkliai pagerinti miesto infrastruktūrą, spręsti gyventojų mažėjimo problemą, bet ir suteikti miestui naują jėgą, varančią į priekį kasdien. Siekiant sumažinti atotrūkį tarp valdžios ir gyventojų, kartu su komanda, padidinsime dalyvaujamojo biudžeto finansavimą net 5 kartus!

Klaipėdieti, rinkimės naujoves, spręskime kasdienes problemas kartu, įgaukime naują jėgą. Kiekvienas balsas - svarbus. Mūsų mieste turi būti gyventi gera.

 

Saulius Budinas (Liberalų sąjūdis)

saulius budinas

Pradedant darbus labai svarbu turėti aiškią viziją ir profesionalią strategiją, planą, tačiau visų svarbiausia – turėti noru keisti degančią širdį ir tikėjimą, kad visada galima gyventi geriau. Ne tik matau, bet ir iš visos širdies tikiu Klaipėdos perspektyvomis, kurios jau pernelyg ilgai murkdomos neambicingos politikos klampynėse.

NEMELUOKIME nei sau, nei kitiems – Klaipėdai žūtbūt reikia pokyčių, dinamikos, naujos vizijos, o daugeliui klaipėdiečių reikia įsiklausymo, atjautos ir tiesiog žmoniško rūpesčio.

MANAU, kad kažkur giliai stalčiuje esame pasidėję svają gyventi kaip Amsterdame, tačiau nesusitvarkome su tarša, neturime ryžto ir stiprybės išspręsti įsisenėjusių miesto ir uosto bėdų.

ĮSITIKINĘS, kad miestui reikia ūkiškos rankos, tvirtos valios ir patirties, kurią esu sukaupęs būdamas miesto tarybos nariu, ketverius metus dirbdamas miesto savivaldybės administracijos direktoriumi.

TIKIU, kad privalome atverti perspektyvius kelius Klaipėdos vaikams ir jaunimui, paduoti ranką miesto senjorams.

TEIGIU, kad mano svajonių Klaipėda – veržli, ryški, tvarkinga ir jauki, kurioje tiesiog gera visiems. SAKO tamsiausia valanda būna prieš aušrą. Laukti liko nedaug.
TIKIU BUNDANČIA KLAIPĖDA!

 

Arvydas Ektis (Lietuvos žaliųjų partija)

arvydas ektis

 

MIESTAS

Kandidatuodamas į Klaipėdos merus ketinu kreipti daug dėmesio į miesto funkcionalumo didinimą, gyventojų patogumą ir pritraukimą gyventi Klaipėdos mieste. Tai ketinu pasiekti atidžiai įsiklausydamas į gyventojų poreikius, kurie gali būti: nemokamas viešasis transportas mokiniams, daugiavaikėms šeimoms, socialinę atskirtį patiriantiems žmonėms, senjorams ir negalią turintiems asmenims; infrastruktūros gerinimas: viešųjų erdvių pritaikymas miesto gyvenimui, kuris pasireiškia per įvairiapusiškos veiklos vykdymą miesto viešosiose erdvėse pagal visų interesų grupių interesus. Tame tarpe turėtų būti ir tautinių mažumų atstovai.

Pirmasis ir neatidėliotinas darbas – daugiabučių kiemų sutvarkymas išsprendžiant automobilių statymo klausimą taip, jog nė vienas klaipėdietis nebebūtų nubaustas už automobilio pasistatymą ne vietoje.

SOCIALINĖ SRITIS

Klaipėda kasmet į valstybės biudžetą grąžina dideles pinigų sumas, kurios nepanaudotos socialinių poreikių atliepimui. Tai liudija, jog socialinėje veikloje veikiantys biurokratai nemato socialinių poreikių ir formaliai žiūri į savo funkcijų vykdymą, o tai lemia atskirtį asmenų, kuriems gyvenime ne viskas pavyko. Tuo tikslu ketinu stengtis kurti ir plėtoti visokeriopą socialinių paslaugų teikimą maksimaliai patenkinant jų poreikį.

SAVIVALDA

Sieksiu, jog Klaipėdos gyventojai pradėtų pasitikėti savivalda, kuri nėra „valdžia“, o partneriai. Tuo tikslu sieksiu maksimalaus gyventojų įsitraukimo į sprendimų priėmimą ir jų lūkesčių atliepimą per priimamus sprendimus.

ŠVIETIMAS

Klaipėdoje nėra pilnai išspręstas ikimokyklinio ugdymo įstaigų klausimas: nuo jų trūkumo iki kokybės. Sieksiu sutelkti švietimo įstaigų vadovus bei jų bendruomenes sprendžiant švietimo klausimus, kuriuos gali išspręsti savivalda.

 

Ligita Girskienė (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga)

ligita girskienė

 

Klaipėda – mūsų namai, o namuose turi būti saugu, jauku ir švaru.

Ištikimai siekiu savo pagrindinio tikslo, kad žmonių samdomi valdininkai, renkami politikai nuoširdžiai ir sąžiningai dirbtų žmonėms.

Valdžios ir postų niekada netroškau, tačiau neabejingumas gyventojų problemoms mane natūraliai atvedė į politiką. Jūsų valia praėjau visus politinio kelio laiptelius nuo namo pirmininkės, seniūnaitės, tarybos narės iki Seimo narės, todėl drąsiai galiu teigti, kad Klaipėdos miesto ateities kūrimą ir gerovės užtikrinimą privalome patikėti pamatinėms Tautos vertybėms ištikimiems žmonėms.

Rinkdamiesi balsuoti už mane ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašą, būsite tikri, kad Jums atstovaus vertybiškai brandūs, kompetentingi, pagarbą žmogui ir atsakomybę jaučiantys politikai.

Mano ir mano komandos pareiga užtikrinti:
- saugią ir švarią, į gyventojų poreikius orientuota gyvenamąją aplinką;
- efektyvaus valdymo principais grįstą savivaldybės ir savivaldybei pavaldžių įstaigų valdymą;
- energetinį viešųjų pastatų efektyvumą ir resursų taupymą;
- kokybišką ir visiems prieinamą švietimą, nemokamą neformalų švietimą kiekvienam vaikui;
- kokybiškas, visiems prieinamas sveikatos priežiūros ir gydymo paslaugas;
- efektyviai teikiamas socialines paslaugas arti namų;
- palankią verslui kurtis ir plėtotis aplinką bei dialogą; atsakingą, į bendruomenės poreikiu orientuotą miesto strateginį planavimą;
- kokybišką, kiekvienam prieinamą kultūrinį gyvenimą bei dėmesį etnokultūrai, kultūros paveldo objektų apsaugai;
- vietinio ir tarptautinio turizmo skatinimą, sudarant galimybes kiekvienam klaipėdiečiui pažinti savo miestą nemokamose ekskursijose;
- kokybiškos, gyventojams prieinamos viešosios sportoi nfrastruktūros įrengimą bei sąžininga ssporto finansavimo procedūras;
miesto gyventojų civilinę saugą.

 

Vytautas Grubliauskas (Lietuvos socialdemokratų partija)

vytautas gribliauskas

Politinio stabilumo ir efektyvios miesto tarybos veiklos užtikrinimas!
Politinės ir administracinės savivaldybės valdžios grandžių dermės ir darnaus bendradarbiavimo įtvirtinimas.
Nuoseklus ir dinamiškas KEPS 2030 tikslų įgyvendinimas. Miestui,uostui ir valstybei svarbių bendradarbiavimo jungčių stiprinimas bei projektų plėtotė. Klaipėda- patikimiausias akademinis uostas Lietuvoje. Sieksiu, kad dirbti, studijuoti, gyventi bei kurti šeimas į Klaipėdą atvykstantys jaustų dalykiškai nuolatinį dėmesį ir rūpestį. Klaipėda- tai miestas, kuriame gyventojų sveikata ir socialinė apsauga - kasdieninis miesto valdžios rūpestis.
Socialinės paslaugos – prieinamumas, kokybė, patogumas; infrastruktūros projektų įgyvendinimas. Prioritetas– senelių namai Melnragėje.
Efektyvios sveikatos priežiūros ir susirgimų prevencijos sistemos užtikrinimas, siekiant, kad klaipėdiečiai gautų geresnes ir greitesnes sveikatinimo ir gydymo paslaugas.
Kokybiško, visiems patogiai pasiekiamo visų grandžių ugdymo proceso užtikrinimas. Prioritetas - naujosios mokyklos statybos užbaigimas. Miestui,i r visai valstybei svarbių logistinės infrastruktūros projektų įgyvendinimas; jau pradėtų sporto, kultūros ir laisvalaikio projektų užbaigimas.
Klaipėda- įvairioms kultūroms ir tautybėms atviras miestas. Visoms bendruomenėms lygių ir vienodų teisių bei galimybių veiklai ir jų raiškai užtikrinimas.
Bendruomenės mieste – mūsų stiprybė. Sieksiu, kad bendruomenių siekiai būtų darnoje su jų įgyvendinimo galimybėmis.
Mano ambicija Klaipėdai – veržli ir dinamiška lyderystė turizmo, logistikos ir tarptautinio bendradarbiavimo srityse visame Baltijos regione.
Mano amunicija – solidi patirtis, drąsi atsakomybė, stipri valia veikti.

 

Audrius Petrošius (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai)

audrius petrošius

 

NAUJAS KLAIPĖDOS AMŽIUS!

Man tapus LR Seimo nariu, nacionalinėje politikoje Klaipėdos balsas tapo ne tik girdimas, bet ir vertinamas. Miestas gauna deramą dėmesį, su jo atstovais yra tariamasi ir priimtas ne vienas labai svarbus Klaipėdai sprendimas.

Mums prisiėmus lyderystę, š. m. sausio 2-ąją, sujungus Klaipėdos universitetinę, Klaipėdos jūrininkų ir Palangos reabilitacijos ligonines, pradėjo veikti Klaipėdos universiteto ligoninė. Šiuo žingsniu ne tik išspręstas dešimtmečiais stagnavęs įstaigos vadovų kaitos klausimas, bet ir užtikrinta, kad Klaipėdos regiono gyventojai ateityje gaus aukščiausio lygio paslaugas viename dideliame centre, vizitų į ligoninę nebereikės derinti su atskirų ligoninių „budėjimo“ grafikais. Taip atsiveria galimybės pritraukti medicinos srities specialistus iš kitų miestų, Klaipėdos universitete plėtoti esamas bei kurti naujas studijų programas.

Sukaupęs patirties savame versle, politikoje, viešajame ir privačiame sektoriuose šiandien jau esu pasiruošęs žengti kitą žingsnį – prisiimti atsakomybę už savo mylimą miestą ir jo gyventojus, subalansuoti miesto poreikius, galimybes bei jas kūrybiškai ir efektyviai išnaudoti. Tam suburta jaunatviška, ambicinga, įvairiapusę patirtį turinti komanda, kuri kelia sau tikslą ne bėgti paskui sprendimų traukinį, o būti pokyčių iniciatoriais! Į rinkimus žengiame su šūkiu „NAUJAS KLAIPĖDOS AMŽIUS“.

Visą parą atvira biblioteka, daugiafunkciai užimtumo centrai, nauja poliklinika, miestiečiams atvertos krantinės ir kokybiškas poilsis pajūryje, naujas socialinis daugiabutis – tai tik nedidelė dalis mūsų tikslų, kuriuos įgyvendinsime, suteikdami Klaipėdai aukščiausią naujo amžiaus viešo sektoriaus paslaugų standartą.

 

Naglis Puteikis (Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai)

naglis puteikis

 

Seniūnijos turi turėti savo biudžetus.

Seniūnai turi būti renkami, seniūnaičiams suteiksime daugiau teisių.

Skatinsime vietines bendruomenes, finansiškai remsime jų veiklą.

Visi vietiniai projektai turi būti suderinti su bendruomene.

Skatinamos programos jaunoms dirbančioms šeimoms būstui įsigyti.

Steigsime socialinius būstus.

Remsime ne tik daugiabučių, bet ir privačių, bei kitų statinių renovaciją.

Sieksime, kad savivaldybėje būtų daugiau pritraukta investicijų ir sukurta daugiau gerai apmokamų darbo vietų.

Sieksime, kad apleistų namų ir sodybų savininkai, puoselėtų aplinką.

Išsaugosime pradines mokyklas ir darželius

Išsaugosime rajonų bibliotekas, medicinos punktus, poliklinikas ir ligonines,

Sieksime, kad šeimos gydytojas dirbtų taip, kad nebūtų eilių.

Mažinsime skurdą ir socialinę atskirtį kurdami gerai apmokamas darbo vietas

Mokyklose bus dėstomos tik tos programos, kurios bus suderintos su tėvais (jokių LGBT programų).

Spartinsime žvyrkelių asfaltavimo programas.

Visi norintys tėvai bus aprūpinti darželiais ir mokyklomis.

Iš savivaldybių biudžeto finansuosime prevencines programas, reabilitacijos centrus kenčiantiems nuo alkoholizmo ar narkomanijos.

Finansiškai remsime ir privačias vaikų ir sporto, kultūros iniciatyvas ir būrelius.

Finansiškai remsime senjorų laisvalaikio centru, neįgaliųjų integraciją;

Plėsime žaliąsias zonas, bet gatvių nesiaurinsime.

Skatinsime šviečiamuosius projektus, kuriais bus ugdomas patriotizmas, prigimtinės šeimos vertybės, politinis, kultūrinis ir socialinis sąmoningumas ir gamtosauga.
Steigsime atsinaujinančių energijos šaltinių parkus, siekiant aprūpinti savivaldybes pigia elektros energija.

 

Gintarė Sakalauskaitė (Lietuvos regionų partija)

gintarė sakalauskaitė

Aš, gimusi ir augusi Klaipėdoje, noriu būti naudinga savo gimtajam miestui. Mano, kaip kandidatės į Klaipėdos merus, rinkimų programos pagrindas yra Lietuvos regionų partijos principai: stiprūs regionai, stipri Lietuva.

DRAUGE ĮPŪSKIME KLAIPĖDAI GYVYBĖS

Tapusi Klaipėdos miesto mere, palaikysiu konstruktyvius Tarybos narių siūlymus ir tinkamai atstovausiu visiems uostamiesčio gyventojams. Mano darbas bus skirtas tam, kad:
gyventume žaliame ir tvariame didmiestyje;
pagaliau atsigautų Klaipėdos senamiestis;

suklestėtų smulkus ir vidutinis verslas;
mažėtų socialinė atskirtis;
klestėtų verslai, puoselėjantys Klaipėdos krašto amatų tradicijas;
būtų apmokestinti namai „vaiduokliai“;
į gimtąjį uostą sugrįžtų išvykusieji į užsienį;
mieste vėl klegėtų jaunimas, kuris čia įgytų profesijas, reikalingas šiandienos valstybei;
iš mirties taško pajudėtų socialinių būstų eilės;
būtų atliktas savivaldybės žinioje esančio nekilnojamojo turto auditas ir numatyta, kaip jį panaudoti gyventojų reikmėms;
taršųjį viešą miesto transportą pakeistų elektroautobusai;
būtų sumažintas parkavimo mokestis, viešai skelbiama apie surinktas lėšas ir jos racionaliai naudojamos miesto infrastruktūrai gerinti;
miegamuosiuose rajonuose būtų peržiūrėtos visuomenės nenaudojamas erdves ir ten įrengtos naujos parkavimo aikštelės;
turto vystytojai, statantys naujus objektus, turėtų paisyti visuomenės intereso ir įrengti žaliąsias bei sveikatingumo zonas;
visiems būtų sudarytos sąlygos sportuoti ir taip mažinama medikų darbo našta;
sporto klubai, sudarantiems palankias sąlygas socialiai pažeidžiamoms grupėms, gautų
lengvatas;
Klaipėdoje registruoti senjorai galėtų nemokamai naudotis viešuoju transportu;
uostamiestis taptų patrauklus ne tik per Jūros šventę;
būtų sutvarkyta Vasaros estrada.

 

Arvydas Vaitkus (Politinis komitetas „Ištikimi Klaipėdai”)

arvydas vaitkus

Šiandien visi pasaulio miestai konkuruoja vieni su kitais dėl žmonių. Žmogiškasis ir socialinis kapitalas tapo pačiu svarbiausiu sėkmingo miesto faktoriumi. Kuo aukštesnė miestiečių kvalifikacija, išsilavinimo, laimės ir sėkmės lygis, tuo sėkmingesnis miestas.
Jei miestas nepatogus, neimlus naujovėms arba nesuteikia galimybės žmonių savirealizacijai, tai žmonės išvažiuoja gyventi ten, kur jų laukia galimybė dirbti ir užsidirbti, tobulėti, turiningai leisti laisvalaikį ir jaustis laimingu. Tai ne problema, kurią galima išspręsti draudimais, - tai iššūkis, kurį reikia priimti ir dirbti, kad miestas būtų komfortiškas, saugus ir vienas geriausių Europos miestų. Miestą reikia planuoti ir valdyti nesivaikant momentinės naudos ar partinės logikos.

Ilgai ieškojome atsakymo į klausimą kodėl Klaipėda nėra nei laimingiausias, nei sėkmingiausias miestas, kodėl mažėja gyventojų, kodėl išvažiuoja jaunimas? Visos valdžios kažką statė, asfaltavo gatves, sodino medžius, kūrė kultūrines ir socialines programas. Tai kodėl rezultatas ne toks, kokio mes visi klaipėdiečiai tikimės?

Kodėl senamiestis iki šiol netampa traukos centru? Kodėl neįmanoma be ilgiausių eilių patekti pas gydytoją? 

Kodėl kalbėdami apie ekologiją mes tik konstatuojame metai iš metų besikartojančias problemas? 

Kodėl gatvės tvarkomos nepaaiškinamai ilgai ir vis dar turime 64 km žvyrkelių? 

Kodėl daugiabučių gyventojai neturi kur pasistatyti automobilio ir yra negailestingai baudžiami?

Kodėl biurokratija vis labiau slegia mokyklas, darželius ir kitas savivaldybės įstaigas? 

Tokių klausimų visose srityse aibė, juos užduoda miestiečiai.


Mūsų programos esmė - KAIP KITAIP tvarkyti ir valdyti Klaipėdą, kad ji taptų tuo miestu, kokio mes visi norime. Mūsų programos tikslas - kad tokių klausimų neliktų.

 

Remigijus Žemaitaitis (Partija „Laisvė ir teisingumas“)

remigijus žemaitaitis

 

Žadėti tik tai, ką gali tesėti!

Mano programa ir tikslas yra paprasti - stipriam ir gyvybingam Klaipėdos miestui sugrąžinti politinį ir ekonominį svorį, kurio jis ir nusipelno. Kažkas iš kandidatų pakeis partiją, kitas pasiūlys dar daugiau charizmos, o aš žadu nieko nežadėti, ko negaliu tesėti.

Ne programos darbus dirba, o viena kryptimi žiūrinti komanda. Skambių žodžių ir emocijų džiazas - duoda naudos tik kandidatams, o ne pačiai Klaipėdai. Miestui reikia ūkiškumo ir strategijos. Būtent tam aš bei mano komanda esame nusiteikę ir pasiruošę.

Mano tikslas - konkrečių problemų sprendimas ir Klaipėdos ilgalaikės strategijos kūrimas. Klaipėda yra Lietuvos širdies ir sielos sostinė - ypač dėl jūros, dėl vartų į pasaulį - uosto. Siekiu, kad mano mylimiausias vaikystės miestas vėl augtų ir žydėtų. Pastebiu, kad žydintis uostas palengva - neabejoju, kad dirbtinai - verčiamas didžiuliu konteineriu, iš kurio tiesiog pakraunami arba iškraunami laivai.

Ar nori žmonės Klaipėdoje gyventi? Ar pakanka kultūros? Teatro? Muzikos? Trūksta. Juk būtent tai kadaise būdavo šio miesto vizitine kortele. Verslas sudarydavo ir dabar tik jis sudaro palankias sąlygas visapusiškam klaipėdiečio gyvenimui. Verslas negali suderinti ir visuomeninių sričių. Tam reikia geranoriškos politikos, daug laisvų nuomonių ir dar daugiau idėjų.

Klaipėda turi jėgų tapti šalyje pirmaujančiu miestu, traukiančiu čia apsistoti jaunas šeimas. Rasti čia ne tik darbo, bet ir asmeninio tobulėjimo, smulkaus verslo, pramogų, poilsio perspektyvas.

Noriu pabrėžti, kad Klaipėdoje gyvena daug mūsų piliečių, kurie turi rusiškas ar pavardes ar yra rusakalbiai, kurie pastaruoju metu jaučia didesnę atskirtį. Aš esu prieš stigmų klijavimą pagal tautas ar kalbą - visi klaipėdiečiai yra Klaipėdos ir Lietuvos žmonės. Mūsų žmonės. Rekordiškai mažas rinkėjų aktyvumas Klaipėdoje rodo, kad visuomenės ir valdžios ryšiai yra nutrūkę. 39 procentai rinkėjų ateina pareikšti savo valią. Tai prasčiausias rodiklis Lietuvoje ir, žinoma, žemiausias įvertinimas vietos valdžiai.

Siekiu būti uraganu, kuris išvers politinio dumblo užtvanką, įleis gryno skaidraus vandens į veidmainių avantiūrų dumblą, sukurs politinių nuomonių kovą ir padės Klaipėdai tapti tikrais jūros vartais - pro kuriuos ne tik Lietuva pasiekia pasaulį, bet ir pasaulis Lietuvą.

 

Nuoširdžiai kviečiame pasinaudoti pilietine teise, ateiti į rinkimus ir išreikšti savo valią balsuojant 2023 m. kovo 5 d. savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose!

rinkim7 vietos klaipėda

 


Parengta pagal VRK informaciją.