Šimonytė: susirūpinimą kelia Vėlinės

Šimonytė: susirūpinimą kelia Vėlinės
AA

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė antradienį Seime sakė, kad tam tikrą susirūpinimą kelia Vėlinės. Ji ragino įvertinti planuojamas keliones ir susitikimus su giminėmis.


 

„Aš neslepiu, kad tam tikrą susirūpinimą kelia Vėlinės. Todėl, kad labai gerai atsimename, kaip praėjusiais metais po Vėlinių mes turėjome atvejų augimo paspartėjimą. Tai labai raginčiau, kadangi šiais metais Vėlinės yra 4 dienų – savaitgalis ir dar dvi nedarbo dienos, žmonės, kurie ketina kažkur vykti, gerai apgalvoti, kur yra vykstama.

Galvojant apie įvairius susitikimus su giminėmis ir artimaisiais, vis dėl to, įvertinti, kokia yra rizika tuos gimines ir artimuosius užkrėsti. Tas vis tiek, matyt, kad papildomą riziką kelia“, – Seime antradienį žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Ji patikino, kad apie panašius ribojimus, kaip nuo ketvirtadienio bus Latvijoje, kol kas negalvojama. 


 

Diskutuojama apie mokinių atostogų ilginimą, tačiau apie nuotolinį ugdymą – ne

Premjerė taip pat neslėpė, kad yra diskutuojama dėl moksleivių atostogų ilginimo.

„Apie atostogų trukmę yra diskutuojama. Manau, kad kai ministerijos nutars, pasitarę su ekspertais, koks sprendimas būtų geriausias, tą sprendimą pristatys“, – sakė I. Šimonytė.

Jos teigimu, šį sprendimą ministerija turėtų pristatyti antradienį arba trečiadienį.

„Dėl epidemiologinės situacijos, jūs puikiai žinote, kad turbūt trečdalis naujų atvejų kiekvieną dieną yra vaikai bei paaugliai iki 18 metų. Dalis iš jų galėtų būti paskiepyti. Grupėje 12-15 metų dabar persirgusių vaikų jau yra keliolika procentų – tai yra tikrai daug, paskiepytų yra apie 30 proc., imunizacija sparčiai didėja, bet, deja, didėja susirgimų būdu“, – komentavo ministrė pirmininkė. I. Šimonytė teigė žinanti, kad dalis tėvų baiminasi skiepyti savo vaikus dėl galimų šalutinių poveikių.

„Bet kažkaip keistai visiškai nesibaimina šalutinių poveikių, kuriuos gali atnešti pati liga“, – sakė premjerė.

„Kaip tam tikras grandinės nutraukimas toks sprendimas gali būti, bet apie vaikų grąžinimą į nuotolinį ugdymą kalbos nėra“, – pridūrė I. Šimonytė. 

 

delfi.lt

 

 

Reklama Ikona, uždaryti