Šimonytė: karantino įvesti neplanuojame

Šimonytė: karantino įvesti neplanuojame
AA

Vyriausybė trečiadienį spręs dėl privalomo apsauginių kaukių dėvėjimo viduje, tačiau tam, pasak premjerės Ingridos Šimonytės, nereikės karantino režimo įvedimo. Jos teigimu, teisininkai išaiškino, kad tokią priemonę įvesti galima ir esant ekstremaliai situacijai.

 

„Iš paskutinių teisininkų išvadų panašu, kad apsieisime su ekstremaliąja padėtimi“, – antradienį Seime žurnalistams sakė Vyriausybės vadovė.

Ji paaiškino, kad Vyriausybė neapsigalvojo – tiesiog sulaukė teisininkų išvadų.

„Buvo pagrindinis klausimas, ar atsakomybė ekstremalios situacijos atveju tenka už reikalavimų nesilaikymą tam, kam turėtų tekti – ne paslaugų teikėjui, ne pardavėjui, ne įstaigai ar kažkokiam organizatoriui, o žmogui, kuris nesilaiko reikalavimų – tai teisininkai patikino, kad taip būtų net ir nesant karantino režimui. Vadinasi, tiesiog ekstremalios situacijos reglamentavime bus tie pakeitimai padaryti ir bus praplėstas reikalavimų sąrašas dėl kaukių dėvėjimo uždarose patalpose“, – paaiškino I. Šimonytė.


 

Pirmiausia tai, pasak jos, bus nustatyta Vyriausybės nutarimu.

„Čia buvo pagrindinis klausimas ne tai, kad Vyriausybė nori skelbti karantiną dėl to, kad jai labai patinka karantinas, bet, (...) kai mes kalbame apie prievolę visiems dėvėti, tai jeigu mes esame tikri, o taip suprantu, kad teisininkai vis dėlto yra davę tokią išvadą, kad jie yra tikri dėl to ir teismų praktikos pakanka, jog ta nuomonė būtų pagrįsta, kad atsakomybė turi tekti tam, kas nesilaiko reikalavimų – žmogui, kuris nedėvi kaukės – tai tuomet niekas nedaro keitimų tik tam, kad pakeistų žodį“, – sakė Vyriausybės vadovė.

Premjerė taip pat patikino, kad kol kas jokių ribojimų renginiams uždarose erdvėse nebus.

Praėjusį antradienį I. Šimonytė teigė, kad Vyriausybė spręs dėl privalomų kaukių dėvėjimo uždarose erdvėse ir tam tikriausiai reikės įvesti karantino režimą. Vis dėlto sprendimą ministrų kabinetas nutarė priimti šią savaitę.

 

delfi.lt


 

Reklama Ikona, uždaryti