Prie Klaipėdos mero komandos prisijungė patarėja E. Vaupšaitė

Prie Klaipėdos mero komandos prisijungė patarėja E. Vaupšaitė
AA

Klaipėdos mero Arvydo Vaitkaus komandoje – nauja patarėja. Nuo liepos 10 dienos prie mero komandos prisijungė Eglė Vaupšaitė. Pagrindinė šios patarėjos veiklos kryptis – sporto klausimai.

Patarėja palaikys ryšius su sporto institucijomis ir organizacijomis, padės merui ir sporto klausimus kuruojančiai vicemerei formuojant ir vykdant savivaldybės sporto politiką, atliks savivaldybės sporto įstaigų veiklos priežiūrą. Patarėja taip pat koordinuos sprendimų, susijusių su sveikatos, sveikatinimosi, sporto, švietimo projektais ir veiklomis, įgyvendinimą, prireikus rengs ir teiks pasiūlymus su projektų bei veiklų įgyvendinimu susijusiais klausimais.

„Tikiuosi, kad patarėja aktyviai įsijungs sprendžiant dešimtmečius užsitęsusias sporto infrastruktūros problemas, peržiūrint sporto finansavimo klausimus – lėšų panaudojimo efektyvumą ir naudą miestiečiams“, –sako meras Arvydas Vaitkus.

Eglė Vaupšaitė turi aukštąjį universitetinį išsilavinimą, viešojo administravimo bakalauro laipsnį. 10 metų dirbo sporto ir sveikatingumo srityje privačiame sektoriuje, vadovavo su sporto veikla susijusiems padaliniams, yra Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narė.

Pradėdama dirbti savivaldybėje E. Vaupšaitė sako sieksianti aktyvaus bendravimo tarp sporto institucijų ir organizacijų. Taip pat ieškos naujų idėjų siekiant skatinti aktyvų gyvenimo būdą ir sveikatingumą mieste.

Eglė Vaupšaitė yra antroji mero patarėja. Mero komandoje taip pat dirba patarėja Asta Anilionė-Lipovec, kurios pagrindinės veiklos kryptys – ryšių palaikymas su miesto bendruomene, Lietuvos Respublikos Prezidento, Seimo, Vyriausybės institucijomis, Savivaldybės administracijos struktūriniais padaliniais, įstaigomis ir įmonėmis, tarptautinėmis institucijomis ir organizacijomis, tarptautinio bendradarbiavimo koordinavimas.