Prezidentas G. Nausėda: ligos išmokų atėmimas iš nesiskiepijusių prieštarauja Konstitucijai

Prezidentas G. Nausėda: ligos išmokų atėmimas iš nesiskiepijusių prieštarauja Konstitucijai
AA

Šiandien Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ir Seimo valdybos nariai susitiko su Respublikos Prezidentu Gitanu Nausėda aptarti Seimo rudens sesijos darbų. Po susitikimo Prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė savo nuomonę, kad kyla labai rimtų abejonių, ar ligos išmokų atėmimas iš nesiskiepijusių nuo COVID-19 būtų priimtinas Konstitucijos požiūriu.
 

„Ligos išmokų klausimu aš turiu labai rimtų abejonių, ar sprendimas nemokėti ligos išmokų atitiktų Lietuvos Respublikos Konstituciją. Taip, kad išvadą galima daryti automatiškai“, - sakė G. Nausėda.
Prezidentas taip pat sukritikavo sveikatos apsaugos ministrą Arūną Dulkį rekomenduodamas jam atkreipti dėmesį į tikslinio komunikavimo svarbą. Kaip pavyzdį paminėjo Alytaus rajoną, kuriame pasiskiepijusių suaugusiųjų skaičius šiuo metu siekia 96,2 procento. Tokių rezultatų, pasak Prezidento, pasiekė bendruomeniškai bendraudami su kiekvienu žmogumi asmeniškai, o ne grasindami draudimais.

„Tada būtų ir gerokai mažiau erzelio, ir būtų gerokai mažiau protestų, gerokai mažiau gąsdinimų, o rezultatas būtų geresnis“, – teigė prezidentas.