Arvydas Vaitkus: Klaipėdos valdančiųjų koalicijos sutartis bus pasirašyta po Velykų

Arvydas Vaitkus: Klaipėdos valdančiųjų koalicijos sutartis bus pasirašyta po Velykų
AA

Naujai išrinktas Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus teigia, kad Klaipėdos tarybos valdančiosios koalicijos sutartį tarp komiteto „Ištikimi Klaipėdai“, partijos „Laisvė ir teisingumas“ bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos planuojama pasirašyti po Velykų.

„Sulaukiu nemažai klausimų dėl koalicijos susitarimo“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė politikas. „(...) Derybos vyksta ir jau dėliojami paskutiniai akcentai. Galiu Jus užtikrinti, kad koalicijos susitarimas bus pasirašytas jau po Velykų“, – patikino A. Vaitkus.

 

Rinkimuose „Ištikimi Klaipėdai“ taryboje gavo daugiausiai – aštuonis mandatus, „Laisvė ir teisingumas“ – septynis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – tris.

Tarybą Klaipėdoje iš viso sudaro 31 narys.

Į tarybą taip pat pateko septyni Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų atstovai, po tris Liberalų sąjūdžio, bei Socialdemokratų partijos nariai. 

Po antrojo rinkimų turo, pergalę mero rinkimuose iškovojo politinio komiteto „Ištikimi Klaipėdai“ lyderis Arvydas Vaitkus, surinkęs 61,61 proc. rinkėjų balsų.