A. Dulkys protestuojančių mamų prašymą prilygino prašymui leisti žaisti su sprogmenimis

A. Dulkys protestuojančių mamų prašymą prilygino prašymui leisti žaisti su sprogmenimis
AA

Prie Vyriausybės trečiadienį su žurnalistais bendarvęs Sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys pateikė savo nuomonę apie protestuojančių mamų prašymą.


Ministras teigė, kad galimybių paso vaikams nuo 12 metų prireiks tik pramogoms, o visos su ugdymu susijusios veiklos išliks prieinamos visiems. Pasak jo, galimybių pasas yra reikalingas, nes ugdymo įstaigose mokiniai šiuo metu dažnai apsikrečia COVID-19 ir virusą platina.

„Turėtume atkreipti dėmesį, kad mūsų mokyklose antrosios pandemijos metu vyko darbas iš esmės nuotoliniu būdu, todėl didelė vaikų dalis tik dabar įgyja imunizaciją: perserga arba tie, kurie gali, skiepijasi“, – prie Vyriausybės trečiadienį žurnalistams sakė A. Dulkys.

Ministro teigimu, apie pusę vaikų nuo 12 metų vis dar nėra imunizuoti. Šiuo metu šalyje situacija šios amžiaus grupės yra apie 50 proc.: 30 proc. yra pasiskiepiję, o 20 proc. – persirgę.

 

A. Dulkys kreipdamasis į protestuojančias mamas patikino, kad valdžia nori apsaugoti vaikus.

„Prašymas leisti nedaryti to prilygtų: „leiskite mūsų vaikams žaisti su sprogmenimis“. Nepykite, šito daryti mes tikrai negalime leisti, todėl visus kviečiu mokyklose ir dalyvauti testavimo programose, ir skiepytis ten, kur galima. Tai viso pasaulio mastu pripažinta – tai yra tikrai pati efektyviausia priemonė kovoje su pandemija“, – akcentavo A. Dulkys.

„Kam per sunku galvoti apie visą valstybę ir visuomenę, pagalvokime apie savo artimuosius“, – ragino ministras.

Pats Dulkys teigia planuojantis pasiskiepyti sustiprinamąja vakcinos nuo COVID-19 doze gruodžio 17 dieną.



 

Reklama Ikona, uždaryti