Valstybinė veterinarijos tarnyba informuoja, kad nuo šiandien (t.y. vasario 5 d.) viešojo maitinimo įstaigų uždarose erdvėse aptarnaujami visi lankytojai.
Kavinėse ir restoranuose lankytojų skaičius prie stalelių nebus ribojamas, tačiau įstaigos privalės laikytis lankytojų srautų reguliavimo ir užtikrinti, kad:
- lankytojų eilėse būtų laikomasi saugaus ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo vienas nuo kito, o tose vietose, kuriose susidaro lankytojų eilė, pažymėti privalomus ne mažesnius kaip 2 metrų atstumus tarp eilėje stovinčių lankytojų;
- lankytojai maistą ir gėrimus turi vartoti prie baro/stalų.
Teikiant viešojo maitinimo paslaugas bus draudžiama tiekti cukrų, druską, padažus ir kitus maisto produktus bendro naudojimo induose ar pakuotėse, jei juos įsideda patys lankytojai, taip pat įstaigoms neleidžiami daugkartinio naudojimo meniu, kuriuos liečia lankytojai. Jeigu tokie naudojami jie turi būti dezinfekuojami po kiekvieno naudojimo.
Atkreipiamas dėmesys, kad išlieka reikalavimai dėl medicininių veido kaukių arba respiratorių, kurie priglunda prie veido ir visiškai dengia nosį ir burną dėvėjimo tiek lankytojams, tiek aptarnaujančiam personalui.
Kaukių leidžiama nedėvėti neįgalumą turintiems asmenims, kurie dėl savo sveikatos būklės jų dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti asmens sveikatos būklei (rekomenduojama dėvėti veido skydelį) ir vartojant maistą bei gėrimus.
Darbuotojai periodiškai nebesitestuos dėl COVID-19 ligos.