Kur skanūs dienos pietūs Klaipėdoje? Šią vietą žmonės žino ne tik dėl gardžių varškės spurgų

Kur skanūs dienos pietūs Klaipėdoje? Šią vietą žmonės žino ne tik dėl gardžių varškės spurgų
AA

Kai kavos pertraukėlės su kolegomis vis ilgėja ir norisi pabendrauti daugiau, vadinasi, atėjo metas pertraukai – dienos pietums. Šventas ritualas lengvai pavirsta malonia vidurdienio tradicija, kai valgote maistą, pagamintą su meile, o pats esate pasitinkamas it laukiamiausias svečias.

Klientams – šefo komplimentas

Nors nemažai viešbučių bei maitinimo įstaigų, pakilus elektros ir maisto produktų kainoms bei įjungus šildymą, dejuoja dėl klientų srautų sumažėjimo, Klaipėdoje esantys Romderapietų taškai (Klaipėda: Danės g. 8, Šilutės pl. 26, Šilutės pl. 56, Dvaro g. 1; Gargždai: Gamyklos g. 11) dirba visu krūviu ir sako nejaučiantys jokio sąstingio.

„Esame nedidelis, nuotaikingas kolektyvas, tad ir klientus tokius pritraukiame, su kuriais pasišnekučiuoti suspėjame, kasdienes aktualijas aptariame. Šeimyniška, jauki atmosfera yra svarbi pietų dalis. Juk žmonės užbėga ne tik skaniai pavalgyti. Pietų pertrauka – atokvėpio, atsipalaidavimo valandėlė, kai norisi pasisemti energijos ir toliau kibti į darbus su geresne nuotaika bei motyvacija.

Noriu tikėti, jog tą tvyrančią nuotaiką jaučia ir mūsų klientai, kurių nuolatinių yra apie 80–90 proc. O ir nauji lankytojai, kurie apie mus sužino iš kitų, pagiria ne tik maistą, dideles porcijas, bet ir šiltą atmosferą“, – sako maitinimo paslaugas teikiančios įmonės „Romdera“ direktorius Nerijus Domarkas.

romdera

Mylimiems klientams reguliariai rengiamos „dėkingumo dienos” – virtuvės darbuotojos iškepa, tarkim, morkų pyragą, atriekia jo po gabalėlį prie užsisakytų pietų – taip maisto gamintojai išreiškia savo padėką lankytojams už jų lojalumą.

Rasti patikimą pietų vietą, kurioje gautumėte normalią porciją kokybiško maisto už patrauklią kainą, yra tikrai nelengva užduotis. Tačiau klaipėdiečiams pasirinkimą palengvina „Romdera“ pietų vietos, kurios nė iš tolo neprimena sovietinių valgyklų, o veikiau jaukias bistro: čia aptarnaujama greitai, maisto skonis, kaip ir porcijos, yra „namų” kategorijos, o ir aptarnavimas ne valdiškas, o bičiuliškas. Išalkusiuoju čia pasirūpinama kaip netikėtu pakeleiviu ir svečiu – svarbiausia atida, dėmesys ir šviežias, kokybiškas, gardus maistas.

romdera

Valgiaraščio „topai”

Pietavietės valgiaraštis sudaromas savaitei, paskui keičiamas, tačiau kai kas išlieka ir pastovaus. Štai vienas populiariausių patiekalų yra lazanija. Klientai ją gali rinktis trijų rūšių – su vištiena, kiauliena arba su špinatais ir varške. Lazanijos diena yra penktadienį, o cepelinų tradicinės dienos – antradienį ir ketvirtadienį. Jei sudėtinga išsirinkti patiekalą iš kas savaitę keičiamo pietų valgiaraščio, galima užmesti akį į „nuolatinį“ meniu, kuriame rasite lankytojų pamėgtus ir įvertintus patiekalus.

„Romderos“ patiekalų porcijos stebina savo dydžiu, todėl žmonės dažnai susikomplektuoja pagal savo skonį ir alkanumo laipsnį, kad visko paragautų, tarkim, užsisako tik pusę dubenėlio sriubos ir pusę antro patiekalo, o kaip desertą pasiima lietinių blynelių. Tačiau visus skanėstus dažnai nurungia varškės spurgos – jos kepamos nuo antradienio iki ketvirtadienio.

„Žmonės jaučia, kas yra tikra, pagaminta su meile. Mes mylim maistą ir žmones, todėl ir tų žmonių ryšį su maistu kuriame tikrą, šiltą. Norime, kad valgymas būtų ne mechaninis, racionalus veiksmas, o dovanotų emociją ir kurtų prisiminimus, istorijas”, – sako N. Domarkas.

romdera

Patraukli sočių pietų kaina

4,60–6,00 eurai – tiek paskyrę pietums liksite ir sotūs, ir gardžiai pavalgę. Už tokią sumą galima susikomplektuoti savo „maisto krepšelį”, o svarbiausia nesijausi permokėjęs ar apgautas dėl porcijos dydžio. Lūkesčiai – pavalgyti mieste naminio maisto – bus išpildyti su kaupu.

„Mus motyvuoja ir klientų srautai, ir užsakymai internetu. Jei žmonės būtų nepatenkinti, jie vargiai begrįžtų.  Maitinimo sferos verslas yra vienas sudėtingiausių ir atsakingiausių. Čia klaidos sunkiai atleidžiamos, o reputacija auginama metais. Mes ją branginame taip, kaip savo klientus, nes jie yra mūsų vertintojai, mūsų įkvėpimas ir atspirtis”, – sako klaipėdietis.

Išeitinių” pietų nauda

Paklaustas, ar pastebi, jog žmonės taupydami vis labiau įpranta maistą neštis iš namų, verslininkas N. Domarkas teigia, jog svarbiausia yra nekonkuruoti su „naminukais”, o sukurti pasiūlą ir palikti žmogui laisvę rinktis.

„Aš kaip tik įžvelgčiau pietavimo mieste privalumų. Žmogus pakeičia aplinką, palaiko santykius su kolegomis, susipažįsta su naujais žmonėmis, neatitrūksta nuo gyvenimo už biuro sienų. Socializacija yra labai svarbus dalykas, ypač, kai tiek daug mūsų laiko atima išmanieji įrenginiai.

Todėl šiltas bendravimas, pokštai, prie stalo gimusios istorijos, naujos kuriamos tradicijos yra labai svarbu, jei norime perkrauti smegenis ir pajusti gyvenimo pilnatvę. Galima „pratempti” eilinę dieną biure, o galima išeiti ir pamatyti kažko naujo, paragauti nematyto deserto, išvysti kolegą visiškai kitoje aplinkoje. Tai tos mažos ir mielos smulkmenos, kurios nuspalvina mūsų gyvenimą”, – įsitikinęs „Romdera” vadovas.

Klientų patogumui – užsakymai internetu

Jei klientai visgi nusprendė neiti pietų, o pavalgyti biure, norimų patiekalų gali užsisakyti internetu. Privalumas – jei užsakoma daugiau nei keturios porcijos, dovanų atvežama naminio kompoto (būna įvairių skonių). Dar vienas „Romderos” pietų ypatumas –  įmonė nepriklauso tinklinėms maisto užsakymo kompanijoms, turi savo transportą, termokrepšius ir užsakytą maistą išvežioja patys.

Maisto indeliai užlydomi, todėl patiekalai patiekiami kokybiški, niekas neišsilieja. Šiluma išsilaiko ne tik dėl termodėžių, bet ir atidumo – jos parenkamos atsižvelgiant į užsakymo dydį: jei nedaug patiekalų, jie sudedami į mažesnę dėžę. Regis, smulkmena, tačiau ji svarbi, kad klientas gautų tinkamos temperatūros maistą ir liktų patenkintas.

Naujovės pietų taškuose

„Romdera“ stengiasi stebinti klientus ne tik nuolat atnaujinamu valgiaraščiu, bet ir tobulinti techninę bazę. Įmonė yra laimėjusi europinį projektą, kuris leis atnaujinti maisto užsakymo sistemą. Savininkai galės vertinti užsakymų kreivę, patiekalų populiarumo tendencijas, priklausomai nuo to, kas ir kurią savaitės dieną patiekiama. Pavyzdžiui, vartojimas rodo, kad jeigu siūlai ir bulvių plokštainį, ir Kijevo kepsnį, tai pastarasis liks šešėlyje – klientai dažniau rinksis plokštainį. Tačiau jei „Kijevas” valgiaraštyje bus drauge su virtinukais, „nugalės” jis. Anot N. Domarko, naujoji sistema leis numatyti ir pagaminti patiekalų tvariau ir efektyviau.

„Romderos“ vadovas yra numatęs ir kitą žingsnį – maitinimosi abonementą, kurį įsigyti būtų pravartu nuolatiniams klientams: bus patraukli nuolaidų sistema, teikiamos kitos privilegijos. Abi pusės laimi: išsipirkęs abonementą klientas tikrai ateis valgyti, o virtuvės darbuotojai žinos, kiek maisto gaminti.

romdera

Darbo vakarėliui – patikrinti skanėstai

Pietų vieta „Romdera” gali tapti puikiu pagalbininku, jei sumanėte darbe surengti vakarėlį, tarkim, jums pasiūlė aukštesnes pareigas arba švenčiate gimtadienį ir norite pavaišinti kolegas.

Tokiu atveju pagal jūsų pageidavimus galės būti iškeptas pyragas ar paruošti užkandžiai. Specialaus pasirengimo nereikia – užteks kreiptis į virtuvės darbuotojus ar paskambinti likus kelioms dienoms iki numatomo renginio.


Reklaminis straipsnis

Reklama Ikona, uždaryti